skip to Main Content
Kadeti v uvodu na koncu vseeno prepričljivo zmagali

Četrtek 13. september je prinesel uvodno tekmo letošnjega državnega prvenstva selekcij U-16. Državno prvenstvo (v vseh selekcijah) se v resnici prične šele 15. septembra, a je bila tekma Zmajev zaradi zasedenosti dvorane prestavljena. Tako je bila to v resnici prva prvenstvena tekma katerihkoli selekcij v letošnjih državnih prvenstvih. V Tivoli je prišla ekipa iz Celja.

Bežen pogled na rezultate iz prejšnje sezone bi sicer lahko nakazoval, da so v prvem krogu izraziti favoriti domači igralci. Olimpija se je v prejšnji sezoni borila za naslov državnega prvaka, Celjani pa so prvenstvo končali na zadnjem mestu, brez osvojene točke. Vendar je potrebno biti pri mlajših selekcijah pazljiv pri napovedih. Ekipe in generacije so iz sezone v sezono vidno premešane, tako da je praktično vsaka sezona poglavje za sebe. Vseeno pa je bil načrt Zmajev osvojiti prve točke že na prvi tekmi.

Vendar je bilo to malce težje kot je bilo pričakovati in kot to nakazuje končen rezultat.

Tekma se je pričela v rahlem pritisku domačih igralcev. Že takoj v prvi minuti je sledilo nekaj strelov na vrata gostov, a prvo pravo priložnost so v hitrem protinapadu imeli gostje. V podobnem ritmu so minevale tudi naslednje minute. Plošček se je večino časa nahajal v domači posesti, a bolj nevarni so bili v resnici gostje. Takšna igra je trajala vse do konca 8. minute, ko so gostje izkoristili izmed svojih nevarnih protinapadov in povedli z 1:0. Ta zadetek je Ljubljančane malce presenetil. Po nekaj minutah so zaigrali odločneje in v 13. minuti je sledilo izenačenje. Najprej so Zmaji dobili sodniški met. Nekaj časa se je plošček nahaj v gneči za vrati, nato pa ga je Mauro Zupanič uspel podati Just Alojz Sopotniku, ki je z modre črte sprožil strel proti vratom. Gostujoči vratar je strel ubranil, a pred vrata je pridrsal Martin Vahen in plošček potisnil v mrežo.

A izenačenje Zmajev spremembe v igri zares ni prineslo. Po eni strani je izgledalo, da imajo domači igralci igro pod kontrolo, po drugi strani pa so gostje uprizarjali nevarne protinapade. In eden izmed teh protinapadov je goste v 15. minuti ponovno privedel nazaj v vodstvo. 2:1 je bil tud končen izid prve tretjine..

Drugo tretjino so Zmaji pričeli z igralcem več na ledu. Sledil je pritisk na vrata, vendar smo namesto izenačenja videli hladen tuš za domače. Med napadi so gostujoči branilci prestregli plošček in v hitrem protinapadu so z igralcem manj že v 21. minuti povedli s 3:1. Začetek tretjine bi lahko bil še slabši, saj je nova priložnost za goste prišla na vrsto že v naslednji minuti. Ravno v trenutku ko se je gostujoči kaznovani igralec vrnil na led, so gostje v svoji tretjini prišli do ploščka. Sledila je dolga podaja v napad. Na srečo pa je bil domači vratar Lan Kavčič spretnejši in zadetka ni bilo.

V tej točki je marsikdo že pomislil, da morebiti danes vseeno lahko pride do presenečenja v Tivoliju. A na srečo se je izkazalo, da se je v resnici v tej točki zgodba za goste dobesedno ustavila.

Že minuto in pol kasneje so napadli domači. Nik Pratneker Hatič je podal Karlu Marinkoviču. Ta je zadrsal za vrata. Od tem je pred vrati našel odkritega Jošta Žiberta, ki je s strelom po tleh znižal vodstvo gostov na 3:2. Zadetek je dal Zmajem krila in gostom več niso dopustili, da preveč zadihajo. Pritisk se je stopnjeval in na vrsto je prišla 32. minuta. Kombinirala sta Jošt Žibert in Tian Hebar. Plošček je prišel do Nik Sečena. Nik je zadrsal po desni strani. Nakazal je podajo v sredino, a v resnici je sledil natančen strel v zgornji kot gostujočih vrat. Vratar je bil nemočen in izid je bil poravnan na 3:3. Gostje se sicer v tej točki še niso predali, a njihova borbenost je bila kvečjemu dovolj, da je izid ostal izenačen in nespremenjendo konca tretjine.

V zadnji tretjini pa gostje moči za enakovredno obrambo niso imeli več. Napadi domačih so se stropnjevali. Prav tako nismo več videli nevarnih gostujočih protinapadov. Sledil ne neizbežen prelom tekma. V 46. minuti je Nik Pratneker Hatič podal Gašperju Šubicu, ki je zadrsal v protinapad. V igri z gostujočim vratarjem je bil uspešnejši in Zmaji so se lahko prvič na tekmi veselili svojega vodstva. Dokaz, da poti nazaj več ni bilo, je sledil že v naslednjih minutah.Hitro je namreč sledila izključitev na stranih gostov in povišanje vodstva domačih. Najprej sta kombinirala Tay Petronijevič Lepša ter Lan Matija Lan. Plošček je prišel do Martina Vahna, ki je iz bližine zadel za 5:3. Še minuto kasneje je sledil nov zadetek. V protinapad sta krenila Karlo Marinkovič ter Jošt Žibert. Prvi je podal, slednji pa zadel za 6:3. Še minuto kasneje pa se je izkazal Just Alojz Sopotnik. Prvi strel na vrata je sicer zgrešil svoj cilj, a ko mu je Tay Petronijevič Lepša plošček podal nazaj, je drugi strel svoj cilj zadel in v 52.minuti je vodstvo Zmajev znašalo že 7:3. Tekma je bila v tem trenutku odločena in posledično se je dogajanje na ledeni ploskvi umirilo. A to vseeno še ni bil končni rezultat. Na koncu tekme je po podaji Alekseja Turšiča še enkrat zadel Jošt Žibert in z 8:3 je bila tekma končana..

Ostali pari bodo na sporedu šele v soboto 15. septembra, tako da o njih v tem prispevku še ne bomo pooročali. Kadeti pravega počitka ne bodo imeli. Naslednji teden jih čakata dve novi tekmi. V torek se odpravijo na Jesenice, v soboto pa v Tivoli prihaja ekipa KAC.

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme so dosegljive na tej povezavi.

Statistika tekme je vidna na tej povezavi.

Sicer pa lahko dogajanja v državnem prvenstvu Kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top