skip to Main Content
Kadeti v razburljivi tekmi premagali goste iz Beograda

V soboto 19.11 je potekal nov krog državnega prvenstva za selekcije U-16. V Tivoli je pripotovala ekipa SKHL Crvena zvezda. Ekipa Beograjčanov se je pred tekmo sicer nahajala za Ljubljančani na prvenstveni lestvici, a vemo, da je letošnjo U-16 prvenstvo dokaj izenačeno, tako da je lahko trener Ildar Rahmatulin pričakoval težko srečanje.

img_7888To težino so si očitno na breme naložili tudi domači igralci, ki so srečanje začeli dokaj pazljivo in nervozno. Gostje so hitro prevzeli pobudo. Plošček so imeli več na palici in vratar zelenih Val Usnik je imel bistveno več dela, kot njegov kolega na drugi strani. Ljubljančani so se morali že v 5.minuti braniti z igralcem manj, po izključitvi Tilna Kosmača. Prve nalete gostov so Ljubljančani z dobro obrambo odbili in po 10.minutah srečanja je kazalo, kot da se razmerja strelov in posesti izenačujejo. Zeleni so prikazali nekaj lepih akcij, a kazen je prišla na drugi strani. Z višine bulija je igralec gostov Antonije Jeremič (po podaji Momčilo Goluboviča) odlično ustrelil in plošček je končal v levem zgornjem kotu danes odličnega, a tokrat nemočnega vratarja Vala Usnika. Plošček se je zagozdil v notranji zgornji kot vrat in za trenutek igralci niti niso vedeli kje se plošček sploh nahaja, a sodnik je kmalu pokazal na mesto ploščka in gostje so se lahko veselili malce nepričakovanega, a povsem zasluženega vodstva.

V nadaljevanju so sicer domači igralci uspeli malce umiriti igro gostov. Sledilo je tudi 2 minutna priložnost z igralcem več po grobem prekršku nad Urhom Iličem, a kaj več kot manjše terenske premoči Ljubljančani do konca tretjine niso uspeli sestaviti in ekipi sta odšli na odmor z vodstvo gostov 0:1.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v 2.tretjini. Na začetku so malce bolj napadali gostje, v nadaljevanju domači, a pravih priložnosti ob danes odličnih vratarjih ni bilo. Igra se je bistveno bolj razplamtela v drugi polovici tretjine.

Najprej so v 30.minuti gostje naredili prekršek za izključitev. Ljubljančani so tokrat bistveno bolj pritisnili na vrata gostov in videli smo 2-minutni pritisk zelenih. Gostje so se branili in tudi obranili, a ko se igralec gostov Antonije Jeremič vrnil na led, so Ljubljančani ohranili pritisk v napadalni tretjini in v naslednjih trenutkih smo se lahko veselili izenačenja. Po podaji Nala Brodnika je izenačil Marko Ložar.

Gol domačih je dvignil samozavest Zmajev in boljša igra se je nadaljevala tudi po zadetku. Vendar strelci niso bili razpoloženi in vratar gostov Dušan Krstić je ubranil nekaj lepih strelov. V 37.minuti pa je ponovno sledila kazen. Gostje so krenili v hiter protinapad in po podaji Aleksandra Vukoviča je lepo zadel Mateja Popovič. Zmaji so se ponovno znašli v rezultatskem zaostanku.

img_7842

Vendar igre v drugi tretjini še ni bilo konec. V 39 minuti so najprej gostje naredili prekršek za novo 2-minutno kazen in Ljubljančani so lahko ponovno pritisnili na gol. Tik pred piskom sirene sta odlično kombinirala Luka Ogrinc in Tilen Kosmač, ki sta plošček podala Žigi Mehletu, ki je 4 sekunde pred koncem tretjine izid izenačil.

V zadnji tretjini se je igra obeh ekip nadaljevala z nezmanjšanim tempom, Gostje so nalete Ljubljančane umirili in kazalo je, da ponovno prevzemajo pobudo. V 44.minuti pa smo videli novo 2-minutno kazen na strani gostov in Ljubljančani so igro z igralcem več znali ponovno izkoristiti.. Po podaji Urha Iliča in Mark Sojerja je zadel Miha Žitko.

Prehod iz vodstva v zaostanek pa gostov ni zmedel. Nadaljevali so s pritiskom na gol Ljubljančanov. V celotni tekmi so nastreljali domače s statistiko 39 strelov gostov proti 25 strelov domačih. Vendar je ponovno stopil v prvi plan odlični vratar domačih Val Usnik. Sledilo je tudi 2-minutno popolno obleganje Ljubljanskih vrat v igri z igralcem več, a obramba zelenih je vse napade vzdržala. Vmes so Ljubljančani nekajkrat zapretili z nevarnim protinapadom, a brez uspeha. V protinapadih je bil nevaren predvsem Nal Brodnik.

V 58.minuti je sledila nova kazen na strani Ljubljančanov. Dvominutno kazen si je prislužil Tom Sojer. Gostje so pred nadaljevanjem vzeli minuto odmora in videli smo obleganje Ljubljanskih vrat s 6 igralci gostov proti 4 igralci zelenih. Domači sicer niso izkoristili igre gostov brez vratarja, so pa hkrati uspešno zaustavljali vse napade in s požrtvovalno igro poskrbeli, da so morali gostje v 54 sekund pred koncem storiti nov prekršek za izključitev. Ta prekršek je več ali manj pomenil konec tekme, saj so gostje v vrata vrnili svojega vratarja in v igri 4 na 4 so Ljubljančani zanesljivo ohranili rezultat in se na koncu lahko vseeno zasluženo veselili nove zmage.

V tem krogu so tako vse 4 vodilne ekipe na lestvici premagale 4 preostale ekipe in s tem se je sicer dokaj izenačeno prvenstvo na lestvici nekako razdelilo na dve skupine. Zgornji del lestvice sestavljajo vodilna ekipa Jesenic, sledita Olimpija in Slavija. Priključek pa zaenkrat še držijo Blejčani. V nadaljevanju prvenstva zelene čaka nekaj tekem z ekipami iz “spodnjega” dela lestvice. Prvi takšen tekmec je ekipa HDK Maribor, ki bo naslednjo soboto gostila Ljubljančane. Ekipa sicer trenutno res zaseda zadnje mesto na lestvici, a ne pozabimo, da je enega izmed 2 porazov v letošnji sezoni Olimpija doživela ravno proti tej ekipi. Trener zelenih Ildar Rahmatulin bo moral tako ekipo za gostovanje v Mariboru dobro pripraviti.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in potek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top