skip to Main Content
Kadeti v prvi letošnji domači tekmi niso bili uspešni

V soboto 7. januarja se je v Tivoliju nadaljeval drugi del letošnjega rednega dela državnega prvenstva v selekciji U-17. V goste je prišla vodilna ekipa iz Kranja. Glede na to, da Kranjčani letos v selekciji U-17 prikazujejo dobre igre in glede na to, da je bila naša ekipa malce nepopolna, smo lahko pričakovali težko tekmo. In točno takšna je tudi bila….

Že v prvem del srečanja so gostje prevzeli pobudo. Imeli so bistveno več strelov na naša vrata (kar 15:2 v prvi tretjini). A vseeno to niso bili vsi tisti pravi nevarni streli in z dobro obrambo so naši uspešno obdržali mrežo nedotaknjeno vse do konca prvega dela igre. V drugo tretjino pa so gostje vstopili z igralcem več na ledu in to so hitro izkoristili. Po pol minute igre so bili v protinapadu močnejši in so uspeli plošček potisniti v našo mrežo. A tekma se tu ni končala. Naši so drsali naprej in kmalu so tudi naši prišli do priložnosti v igri z igralcem več. V tej igri so sicer naši najprej imeli nekaj težav in niso bili nič kaj nevarni. A nato je z lepim prodorom po desni vse spremenil Tevž Žibert, ki je zadel za izenačenje na 1:1.

Naši so bili zopet v igri, da ohranijo dober rezultat. A to žal ni trajalo dolgo. Čez nekaj minut so naši zmaji v obrambi za vrati naredili napako. Slabo postavitev igralcev so izkoristili gostje, ki so plošček skombinirali pred vrata, kjer so ponovno prešli v vodstvo z 2:1. A naši so imeli kmalu priložnost, da se kmalu vrnejo v igro. Najprej je bil izključen prvi igralec gostov, nato pa še drugi. Napadli smo z dvema igralcema več na ledu. A tu naši napadalci niso bili dovolj skoncentrirani. Izgubili so plošček v napadalni tretjini, gostujoči napadalec pa je izkoristil hiter protinapad in v igri z dvema igralcema manj na ledu so gostje povedli s 3:1. Seveda je bil to manjši šok za naše in nekaj časa je trajalo, da se je igra umirila. Do konca tretjine se nato tudi je in 3:1 je ostal tudi končni rezultat pred zadnjo tretjino.

V zadnji tretjini pa so naši prevzeli pobudo. Sicer so bili tudi gostje veliko pri ploščku. A vseeno so bili bolj nevarni naši. Videli smo tudi nekaj strelov v okvir vrat in nekaj obranjenih strelov gostujočega vratarja iz neposredne bližine. A izid se ni spremenil niti na eni, niti na drugi strani. Na koncu so nato naši poizkusili še v igri brez vratarja, a počasi so jim že pojenjale moči in možnosti za preobrat ni bilo. Gostje so se na koncu lahko zasluženo veselili zmage s 3:1.

Naslednja tekma naše čaka že naslednji vikend, ko je na vrsti tekma v Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico drugega dela rednega dela prvenstva spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top