skip to Main Content
Kadeti v prvi četrtfinalni tekmi niso bili uspešni

V torek 24. februarja se je pričelo četrtfinale državnega prvenstva v kategoriji kadetov. Zmaji so kot 5. uvrščena ekipa rednega dela odpotovali na Jesenice. V letošnji sezoni so bili sicer Jeseničani praviloma boljši nasprotnik, vendar nekaj tekem je bilo testnih in tudi zmaji so pokazali, da kolegi z Jesenic niso nepremagljivi.

Domači so pritisnili že takoj v začetku tekme, a to je zadostovalo le za nekaj uvodnih napadov. Kmalu za tem se je igra umirila in uravnotežila. To je trajalo vse do 17. minute, ko so bili v napadu domači igralci. Sledil je strel z modre črte. Na poti proti vratom, pa je strel domači napadalec preusmeril in Olimpija se je znašla v zaostanku 1:0. Zadetek je naše igralce kar malce presenetil in nezbranost so domači nato uspeli še enkrat kaznovati. Le nekaj sekund po prvem zadetku so že prešli v nov protinapad. Domač napadalec se je znašel sam pred našimi vrati in kar naenkrat so domači vodili že z 2:0. Do konca tretjine so nato domači imeli še nekaj pol-priložnosti, a na srečo do novih zadetkov ni prišlo in 2:0 je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugi tretjini so pobudo najprej prevzeli naši igralci. Najprej so zadrsali v igri z igralcem več še zaradi izključitve domačih na koncu prve tretjine. Nato pa je prišlo še do nove izključitve na strani domačih malce kasneje. A zadetkov ni bilo. Namesto tega so si zmaji ob vrnitvi vseh domačih kaznovanih igralcev prislužili svojo kazen. Tudi to domači sicer niso izkoristili, so pa nekaj minut kasneje izkoristili drugačno priložnost. Zopet je bil to protinapad, kjer so domači prišli praktično sami pred naša vrata. Zopet so bili natančni in v 32. minuti je njihovo vodstvo znašalo že 3:0. A naši igralci se še niso predali. Borili so še naprej in kmalu je prišla nagrada za to borbo. V 37. minuti smo bili mi tisti, ki smo uprizorili hiter protinapad. Karlo Marinkovič se je znašel na desni strani. Podal je v sredino do Alexa Kepica, ki je zadel in rezultat je bil znižan na 3:1. Zmaji so začutili svojo priložnost in zopet so malce bolj pritisnili na domača vrata. A žal so se domači dobro ubranili. Dodatno pa so v zadnji minuti druge tretjine zadeli še enkrat in s 4:1 poskrbeli, da je bilo vodstvo pred zadnjo tretjino ogromno.

Zadnja tretjina se je nato pričela točno tako kot smo si želeli. Ponovno je udarila naveza iz prvega zadetka. Tokrat je plošček dobil Alex Kepic in ga podal do Karla Marinkoviča, ki je pred vrati natančno zadel in v 41. minuti je bil izid znižan na 4:2. To je našim vlilo nekaj upanja, a žal to ni trajalo dolgo. Domači so tako kot pri prvem zadetku kmalu zopet povišali vodstvo. Naši igralci so si namreč kmalu prislužili novo izključitev. Tu so sicer zdržali, a takoj po tem, ko so zadrsali v polni postavi, so domači igralci izkoristili gnečo pred našimi vrati in v 45. minuti je bilo vodstvo domačih zopet povišano na 5:2. Časa je bilo sicer načeloma še dovolj, a izkazalo se je, da je bilo vodstvo za morebiten preobrat vseeno previsoko. Naši zmaji so se sicer trudili, a moči za preobrat ni bilo več. Nekaj razburjenje na ledu smo do konca tekme še videli, a spremembe rezultat ni bilo in tekma se je končala s 5:2.

Na preostalih četrtfinalnih tekmah presenečenj ni bilo. Blejčani so z 10:2 premagali Maribor, KAC je s 4:1 premagal VSV, Slavija pa s 15:4 Zagreb. Povratna tekma za zmaje bo na sporedu v petek (zaradi zasedenosti dvorane v soboto), preostala četrtfinalna srečanja pa bodo na sporedu v soboto.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top