skip to Main Content
Kadeti v prvi četrtfinalni tekmi končnice niso bili uspešni

V soboto 3. marca so bile na sporedu prve četrfinalne tekme končnice državnega prvenstva kadetov.

Zmaji so se kot 4.uvrščena ekipa pomerili z mestnim tekmecev Slavijo. V rednem delu prvenstva sta se ekipi srečali trikrat. Dvakrat so zmaji zmagali po rednem delu, enkrat pa so v korist ekipe Olimpije odločili kazenski streli. Na nek način je torej Olimpija v tekmo vstopala kot favorit, a to v športu nujno še ne pomeni vnaprejšnje zmage, kar se je pokazalo tudi danes.

Tekma se je pričela z dokaj hitro igro. Lahko bi rekli, da so rahlo pobudo v prvih minutah prevzeli naši igralci. Prva lepa priložnost se našim ponudi v 5. minuti. Mark Sever je zadrsal v hiter protinapad, kjer se je znašel sam pred gostujočim vratarjem. A njegov strel je zgrešil vrata in rezultat je ostal nespremenjen. In takoj v naslednjem napadu so do nevarnega strela prišli tudi gostje s čimer so nakazali, da nas danes čaka še zelo težka tekma.

In na žalost se je to kmalu pokazalo tudi na semaforju. V 6. minuti so krenili v napad po desni strani. Gostujoči napadalec je bil dovolj vztrajen, da je plošček poslal proti našim vratom. Vratar Jakob Zupančič je strel sicer zaustavil, a pred vrati so se pojavili preostali napadalci gostov. Ti so bili v gneči bolj spretni od naših branilcev in gostje so prišli v vodstvo z 1:0. Tempo v igri po uvodnem zadetku ni padel. Igra je ostala hitra, nismo pa pri tem videli veliko zares lepih priložnosti. V 10. minuti se je malce bolj zrela priložnost ponudila našemu napadalcu Gašperju Šubicu, a v gneči pred vrati ni uspel premagati vratarja. Kmalu za tem je sledil prekršek za izključitev na strani gostov, a v igri z igralcem več na naši strani so bili v resnici še najbolj nevarni gostje, ki so skorajda kaznovali našo napako pred lastnimi vrati, kjer so napadalci Slavije prestregli plošček.

Gostje so ponovno zapretili v 12. minuti, ko so po močnem strelu skorajda v gol spravili odbit plošček. A tokrat je bil naš Jakob Zupančič na mestu. Do konca tretjine velja omeniti še dve situaciji. V 17. minuti je lepo prodiral Mark Sever, a vratar gostov in obramba so bili na mestu in več kot močnega strela Marku ni uspelo sprožiti. Konec 18. minute pa so naši napadalci ustvarili gnečo pred gostujočim vratarjem, a Anžetu Žežlju na koncu ni uspelo premagati vratarja.

Prva tretjina se je tako končala z vodstvom gostov 1:0. V drugi del igre so nato bolje vstopili gostje. Že v uvodu tretjine so si pridrsali nekaj priložnosti. Prva naša priložnost je prišla na vrsto v 23. minuti. Tay Petronijevič Lepša je podal do Karlo Marinkoviča, ki pa ni uspel premagati gostujočega vratarja. Po tej priložnosti so gostje še kar napadali na naša vrata in napadi so postajali vedno bolj in bolj nevarni. Nato pa je prišla na vrsto 26. minuta. Naši igralci so bili v napadu. Maks Kramar je poslal plošček pred gostujoča vrata. Vratar je plošček ubranil, a ga ni zadržal. V gneči pa je nato Aleksej Turšič plošček porinil v gol. A sodnik je dosodil, da je bila igra prekinjena že prej in zadetek ni obveljal.

Zadetka ni bilo tudi v 28. minuti, ko je Gašper Šubic lepo prodrl po desni pred gostujoča vrata. Vratar je bil dovolj zbran, da je strel Gašperja ubranil. Že je kazalo, da bodo naši igralci stopnjevali pritisk do izenačujočega zadetka, ko so gostje v 30. minuti “udarili nazaj”. V napadu so za nekaj trenutkov pritinisli našo obrambo, da plošček ni mogel zapustiti naše obrambne tretjine. Na koncu je plošček prišel do gostujočega napadalca na desni strani, kjer je sledil natančen strel na naša vrata in gostje so vodili z 2:0. Po tem zadetku je igra Olimpije razumljivo malce upadla. Nekaj minut je minilo, preden so naši igralci zopet enakovredno zadrsali z gosti. V tem času so imeli gostje tudi nekaj priložnosti za povišanje vodstva. Proti koncu tretjine pa so ob igri z igralcem več do novih nevarnih strelov prišli naši igralci. A rezultat 2:0 za goste je ostal nespremenjen vse do konca tretjine.

Tako kot v drugo tretjino, je tudi v tretjo tretjino z rahlo pobudo vstopila ekipa Slavije. A do prve malce bolj nevarne situacije so že v začetku druge minute prišli naši igralci. Gostujoči branilci so izgubili plošček v svoji obrambni tretjini, ki se je znašel pri Gašperju Šubicu. Gašper je lepo podal do Nika Pratnekerja Hatiča, katerega strel pa je preletel gostujoča vrata. A tu se naše priložnosti za preobrat še niso končale. Kmalu za tem je na kazenski klopi končal prvi gostujoči napadalec, nato pa še drugi. V 44. minuti so se tako zmaji znašli z dvema igralcem več na ledu. Naši igralci so seveda pritisnili na gostujoča vrata. Videli smo nekaj nevarnih strelov, a rezultat je še vedno ostal nespremenjen.

Ko sta bili ekipi v polnih postavah, se je pred gostujočimi vrati lepa priložnost ponudila še Niku Pratnekerju Hatiču, a tudi njegov strel ni našel poti v gol. Napadi naših so pričeli pojenjati in počasi je postajalo jasno, da danes gosti ne bodo premagljivi. To se je še dodatno potrdilo v 50. minuti, ko so si naši igralci prislužili novo kazen. Gostje so to s pridom izkoristili in z lepo kombinacijo povišali vodstvo na 3:0. Tekma se je počasi približevala koncu, zmaji pa so nato končno prišli tudi do svojega zadetka. V 57. minuti je Karlo Marinkovič podal do Taya Petronijevič Lepše, ki je z bližine zadel. Rezultat je bil znižan na 3:1, do konca tekme pa je bilo še nekaj manj kot 3 minute. To je sicer vlilo žarek upanja za preobrat in sledilo je nekaj napetih trenutkov. A kmalu je postalo jasno, da za preobrat ni več dovolj niti časa, niti moči. Z nekaj nervoze se je tekma nato tudi končala.

Sicer pa si lahko video povzetke s tekme ogledate v spodnjem prispevku.

 

Na preostalih tekmah smo videli več ali manj pričakovane rezultate. KAC je s 5:2 premagal Celje, Jesenice so bile z 11:3 boljše od Triglava, Bled pa je z 8:3 premagal Maribor. Povratne tekmo bodo na sporedu že v torek 5. marca. Morebitne tretje pa nato v soboto 9. marca.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top