skip to Main Content
Kadeti v mestnem derbiju niso bili uspešni

Sobota 28. septembra je prinesla nove tekme v kategoriji U-17. Naši zmaji so se tokrat odpravili na gostovanje k mestnemu tekmecu v Zalog. Zadnja leta so tekme med tema dvema ekipama vedno tesne in nič drugače ni bilo tudi tukrat.

Tekmo so sicer bolje začeli naši zmaji. V 8. minuti, je po podaji Gašper Šubica in Karla Marinkoviča za vodstvo 1:0 zadel Alex Kepic. A tekma je bila izenačena in težka in že v prvem delu se je pokazalo, da še zdaleč ni odločena. Rezultat je v prvi tretjini sicer ostal nespremenjen, vendar vodstvo zmajev ni trajalo dolgo.

V drugi tretjini so naprej na vrsto prišle izključitve. Igro z igralcem manj so naši zmaji sicer vzdržali, a v 34. minuti so bili domači napadalci vseeno uspešni in izid je bil izenačen na 1:1. Izenačen izid ie ostal nespremenjen vse do konca druge tretjine.

Tudi v zadnji tretjini se našim igralcem ni pisalo nič bolje. Že v prvi minuti nadaljevanja so domači zadeli in prevzeli vodstvo z 2:1. Seveda so se zmaji borili naprej, a izključitve ter napake so terjale svoj davek in prave priložnosti za preobrat ni bilo. V 54. minuti so domači izkoristili eno izmed iger z igralcem več in zadeli za 3:1. Domači so v naletu nato v zadnjih minutah uspeli zadržati vodstvo in zmaga je ostala v Zalogu.

Po tekmi je bil malce razočaran tudi trener zmajev Ildar Rahmatullin: “V tekmi smo enostavno naredili preveč napak, da bi bili lahko uspešni. To ni bila naša prava igra.“.

Na preostalih tekmah je Maribor premagal Triglav s 5:1, Jesenice so premagale Celje z 10:1, KAC je premagal HKMK Bled s 6:3, VSV pa je bil boljši od Team Zagreba s 5:2. Tekmovanje se za naše zmaje nadaljuje že v torek, ko gostujemo v Mariboru.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov v tej sezoni spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top