skip to Main Content
Kadeti v Ljubljani ostali praznih rok

Torek 14.11 je prinesel nov krog v državnem prvenstvu Kadetov (U-16).

V Tivoli je prišla ekipa Jesenic. Na papirju je tekma predstavljala ponovitev lansko letnega finala, vendar v letošnji sezoni današnjim gostom zaenkrat še ne gre vse po načrtih in s 14 točkami zasedajo sredino lestvice.

Vseeno pa gre za “večni derbi” in Zmaje je čakala težka tekma, kar se je na koncu pokazalo za več kot resnično.

Avtor: Marko Šubic

Prvo tretjino sicer ni kazalo tako. Tekmo so namreč Ljubljanski igralci pričeli odlično. Najprej je v 4.minuti rezultat po podaji Marka Sojerja odprl Žiga Mehle, nato sta v 13.minuti za nov zadetek podala Žiga Ravnikar ter Gregor Žeželj (zadel je Mark Sojer). Končni rezultat tretjine pa je nato po podaji Luka Ogrinca ter Marka Sojerja postavil Blaž Stipanič.

Vendar tekma s tem še zdaleč ni bila odločena. Gostujoči igralci so to nakazali takoj v začetku tretjine, ko so v 22.minuti vodstvo Ljubljančanov znižali na 3:1. Ko pa so igralci Jesenic dve minuti kasneje po izključitvi Mihe Žitka izkoristili še prednost igralca več, je bila tekma ponovno povsem odprta. A gostujoči napadalci se še vedno niso ustavili. Sledilo je izenačenje rezultata v 28.minuti, v 30.minuti pa dokončni šok za Zmaje, ko so gostje povedli s 4:3. Nalet gostov se je ustavil še isto minuto, ko je sodnik dosodil novo dvo-minutno kazen igralcu Jesenic. Tako kot gostje, so bili v igri 5-na-4 uspešni tudi domači igralci in manj kot 20 sekund od pričetka kazni je izid izenačil Žiga Mehle (podala sta Blaž Stipanič in Mark Sojer). Tekma je postajala trša in sledile so nove izključitve. Najprej je na dvo-minutno kazen odšel Miha Žitko, kar pa gostujoči igralci niso unovčili. So pa to storili nekaj minut kasneje, ko je zaradi spotikanja na klopi za kaznovane sedel Tim Novak. Gostje so tako v drugem delu kar petkrat zadeli in ekipi sta odšli na zadnji odmor z vodstvom gostov 5:4.

Zadetki niso manjkali niti v zadnji tretjini. Najprej smo videli izenačenje rezultata na 5:5 (podajalca Luka Ogrinec in Jan Lan Matija, strelec pa Mark Sojer). A tudi tokrat vodstvo Zmajev ni dolgo trajalo. Manj kot minuto za tem so v 48.minuti gostje ponovno prešli v vodstvo. Priložnost za izenačenje so Zmaji dobili v 52.minuti, ko so zaigrali z igralcem več na ledu. A tokrat se ni izšlo. V igri z igralcem manj so zadeli gostje, ki so tako 8 minut pred koncem srečanja povedli že za dva zadetka. Tekma se je s tem dokončno obrnila v prid gostov. V naslednjih minutah gostje sicer niso izkoristili nove izključitve na strani Zmajev, a so zato zadeli le nekaj sekund po tem, ko so Ljubljančani ponovno zadrsali v polni postavi. Pol minute za tem je sledila nova izključitev na strani Olimpije. Gostje so bili neusmiljeni tudi tokrat in na koncu 58.minute z zadetkom v igri z igralcem več povedli že z 9:5. S tem rezultatom se je tekma tudi končala.

Avtor: Marko Šubic

Na preostalih tekmah so Zagrebčani premagali Crveno Zvezdo z 8:2 v Beogradu, Triglav je doma s 13:2 premagal Celje, Bled pa je doma premagal ekipo Slavije s 5:2. Ekipa Maribor je bila prosta.

Po današnjem dnevu Zmaji sicer ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, a so se jim Blejčani na drugem mestu že nevarno približali (3 točke manj, a tudi z odigrano tekmo manj). Z nekaj zaostanka na 3.mestu sledi ekipa Slavije.

Prvenstvo se nadaljuje v soboto 25.11, ko je na vrsti derbi vodilnih ekip. Ljubljančani odhajajo na gostovanje na Bled.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top