skip to Main Content
Kadeti v derbiju kroga ponovno neuspešni

Torej 16.januarja je prinesel nove tekme v državnem prvenstvu kadetov (U-16).

Zmaji so se odpravili na Jesenice. Jeseničani imajo na prvenstveni lestvici enako število točk kot Ljubljančani (a tekmo več odigrano). Čakala nas je torej pomembna tekma za razvrstitev na vrhu lestvice.

Tekma se je pričela pazljivo na obeh straneh. V prvi tretjini so imeli Ljubljančani sicer enkrat prednost igralca več, a mreže se v tej tretjini niso zatresle.

Avtor: Marko Šubic

Da bodo Jeseničani danes trd oreh so nakazali v začetku 2.tretjine, ko so v 23.minuti prešli v prvo vodstvo. A tu tekma še zdaleč ni bila odločena, saj so Zmaji še v isti tretjini v 35.minuti po podaji Mihe Žitka ter zadetku Gregorja Žežlja izid izenačili. 1:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini smo tako pričakovali težak in izenačen boj za končno zmago. Domači so z 2:1 povedlu že v 44.minuti. Kmalu zatem je sledila izključitev na strani Ljubljanskih hokejistov, obramba je sicer nalete vzdržala, a zgolj nekaj sekund po tem ko so Zmaji zadrsali v polni postavi so domači igralci zadeli za vodstvo 3:1. Tekma s tem še ni bila odločena, a igralci Olimpije zadetka niso mogli več doseči. Dokončno je bila tekma odločena v 55.minute. V začetku 55.minute so domači igralci izkoristili kazenski strel, na koncu 55.minute pa so dosegli še zadnji zadetek in z vodstvom 5:1 so tekmo mirno pripeljali do konca.

Avtor: Marko Šubic

Na preostalih tekmah je Zagreb premagal Maribor 8:0, Slavija pa Celje 11:1.

Na prvenstveni lestvici v vodstvu še vedno ostaja Bled, Jesenice so sedaj na 2.mestu, Olimpija pa je zdrsnila na tretje mesto. Do konca rednega dela prvenstva imajo Zmaji na sporedu še 6 tekem. Prva je na vrsti že v soboto 20.januarja, ko v Tivoli prihaja ekipa Slavije.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top