skip to Main Content
Kadeti v derbiju kroga niso bili uspešni

V soboto 27. novembra je bila na sporedu nova tekma naših kadetov. V Tivoli je prišla ekipa Triglav, ki se, tako kot naši, v letošnji sezoni nahaja pri vrhu lestvice. Na vrsti je bil pravi mali derbi.

Naši so si želeli v derbiju dokazati, da niso kar tako na vrhu prvenstvene lestvice, vendar jim to ni čisto uspelo. Uvod v tekmo je bil bistveno boljši za goste. Že v prvih treh minutah so dosegli dva zadetka. Pri prvem se je plošček spretno odbil na poti v našo mrežo, pri drugem pa so naši obrambni igralci malce zamudili na odbitek po strelu in gostje so vodili z 2:0. To je bil šele začetek tekme, tako da načeloma ni bilo še nič odločeno, ampak vsekakor začetek ni bil tak, kot smo si ga želeli.

Trajalo je kar nekaj minut, da so se naši malce pobrali. V drugi polovici prve tretjine so naši pričeli prevzemati pobudo. Nekajkrat so bili nevarni pred gostujočimi vrati, nato pa je ponovno sledil preobrat. Najprej je bil izključen naš igralec, gostje pa so nato v igri z igralcem več uspešno povišali vodstvo na 3:0. Naša igra je po tem zadetku ponovno malce padla. Sicer se je žarek upanja prikazal na koncu tretjine, ko so sodniki pred gostujočimi vrati v veliki gneči najprej že pokazali, da so naši zadeli za 3:1, nato pa se je izkazalo, da zadetka v resnici tu še ni bilo.

Sledil je odmor in naši so v drugo tretjino vstopili bistveno bolje. Že takoj v začetku so napadli. Vendar plošček ni našel poti v mrežo. Nekaj časa so imeli naši pobudo, potem pa so gostje počasi vzpostavili ravnotežje. In ravno v tem obdobju je padel nov zadetek. Gostje so izkoristili neodločnost pred našimi vrati in v drugi tretjini je njihovo vodstvo znašalo že 4:0. Naši fantje se vseeno niso predali. Poizkušali so naprej in proti koncu druge tretjine jim je končno uspelo. Protinapad je izkoristil Gabel Poženel Belec in izid je bil znižan na 4:1. Tu se je nato druga tretjina končala.

V začetku zadnje tretjine so naši sicer morali najprej braniti igro z igralcem manj. A tu so bili zelo dobri in agresivni. V tej igri je imetnino priložnost dobil Tevž Žibert, a je njegov strel zaustavila vratnica. Morebiti bi se tekma obrnila v drugo smer, če bi plošček tu našel svojo pot v mrežo. A temu ni bilo tako. Očitno danes našim zmaga ni bila usojena. Tudi napadi v nadaljevanju so hitro pokazali, da preobrata danes pač ne bo. Gostje so dobro kontrolirali rezultat in na koncu zasluženo zmagali s 4:1.

S tem porazom so naši padli na 3. mesto prvenstvene lestvice. Možnost, da se naši ponovno približajo vrhu bo sledila že naslednji vikend, ko sledi še ena tekma v Tivoliju z ekipo z vrha lestvice. V Tivoli prihajajo Jeseničani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografija s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekmo si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno lestvico v kategoriji u-17 si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top