skip to Main Content
Kadeti uvrščeni v veliki finale

Sobota 17.marca je prinesla povratne tekme polfinala državnega prvenstva Kadetov.

V polfinalu pari igrajo na dve zmagi in pri obeh parih je bila rezervirana tretja tekma za v sredo 21.marca, a oba para sta dvoboj končala že danes.

Zmaji so nastopili v Zalogu. Pred dnevi so igralci Olimpije v Tivoliju z minimalno zmago 1:0 povedli v polfinalnem obračunu. Tokrat pa so bili strelci malce bolj razpoloženi.

Avtor: Amir Hatič

Olimpija je povedla že v 3.minuti, ko je po podaji Marka Sojerja, zadel Blaž Stipanič. Novih zadetkov v tej tretjini ni bilo, so pa morali Zmaji kar nekajkrat ubraniti prednost domačih z igralcem več na ledu. V 10.minuti so celo slabo minuto igralci z dvema igralcema manj. A obramba Olimpije je vse nalete domačih igralcev vzdržala.

Neizkoriščene priložnosti domače ekipe v prvi tretjini pa še niso pomenile konec tekme. Domači so se borili dalje in v 30.minuti so nato le dosegli zadetek za izenačenje. A njihovo veselje ni trajalo dolgo. Že pol minute kasneje je za novo vodstvo zadel Žiga Ravnikar (podajalec je bil zopet Mark Sojer). Še minuto kasneje pa je Gregor Žeželj poskrbel za vodstvo s 3:1 in igralci Olimpije so lahko malce bolj sproščeno vstopili v nadaljevanje tekme. Prednosti z igralcem več v 35.minuti sicer niso izkoristili, a rezultatska prednost za zadnjo tretjino ni bila majhna.

Domači igralci so v zadnji tretjini zopet pritisnili. Najprej so sicer morali ubraniti prednost Zmajev v igri z igralcem več, a ko so bile ekipe zopet polne, so v 47.minuti zadeli za gol priključitve. Pričakovano so sledile malce bolj napete minute. Najprej so morali sodniki takoj po nadaljevanju igre zaradi prerivanja na klop za kaznovane poslati po enega igralca iz vsake ekipe. Malce kasneje pa je bil zaradi visoke palice izključen še Nal Brodnik. Zmaji so kazen uspešno prestali in kmalu je kazen prišla tudi na strani domačih. To pa so Zmaji znali izkoristiti in v 51.minuti je v igri z igralcem več, po podaji Žige Mehleta, zadel Mark Sojer.

A tekma še ni bila čisto odločena. Najprej so morali igralci Olimpije preživeti novo dvominutno kazen, nato pa so od 57.minute naprej domači zaigrali brez vratarja. Ta se je sicer v nadaljevanju nekajkrat še vrnil nazaj na led, saj so igralci Olimpije napade domačih uspešno zaustavljali. In pol minute pred koncem srečanja je nato le prišlo do končne odločitve. Nal Brodnik je podal, Blaž Stipanič pa je zadel prazno mrežo in gostje so se lahko veselili zmage s 5:2 in uvrstitve v veliki finale državnega prvenstva.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Igrali smo dobro tekmo, bilo nam je celo malce lažje kot na prvi tekmi, saj sta se v ekipo vrnila dva poškodovana igralca in že se veselimo igranja v finalu“.

Avtor: Marko Šubic

Nasprotnik Zmajev v finalu bo ekipa HD Hidria Jesenice. Jeseničani so zmagali že na prvi tekmi. Blejčani so zato danes na Jesenicah zaigrali na vse ali nič in v 33.minuti tekme so že vodili s 3:1. Tekma se je nadaljevala v borbenem duhu in bolj ko je prehajala h koncu, bolj je bila živčna. V 58.minuti so tako morali sodniki zaradi prerivanja z disciplinsko kaznijo kaznovati dva igralca Bleda in enega igralca Jesenic. Malce kasneje pa si je kazen prislužila še klop Blejčanov. Ker so Jeseničani zaigrali še brez vratarja, so imeli prednost kar treh igralcev več na ledu. To so znali izkoristiti in minuto in pol pred koncem zadeli za 3:2. Po zadetku je sledila igra 6-na-4 (in s praznimi Jeseniškimi vrati), a tokrat so bili Blejčani boljši v obrambi in so se uspešno branili vse do zadnjih sekund. A 2 sekundi pred koncem je Jeseničanom vseeno uspelo izenačiti. Ob zadetku so si Blejčani prislužili še eno kazen. Sledil je podaljšek, kjer pa so si Blejčani takoj v začetku ponovno prislužili novo kazen in sledila je igra 5-na-3, kar pa so Jeseničani ponovno znali izkoristiti in z zmagovitim zadetkom končali podaljšek v svojo korist. Kot zanimivost naj povemo še, da je ob zmagovitem zadetku Jeseničanov ponovno prišlo do prerivanja, kjer je sodnik moral ponovno z disciplinsko kaznijo izključiti po enega igralca na vsaki strani.

Olimpija bo v finalu prvič zaigrala v soboto 24.marca, ko bo v Tivoliju gostila ekipa z Jesenic. Tudi finalna serija se igra na dve zmagi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top