skip to Main Content
Kadeti uspešno zaključili vikend v Villachu – Rookie Cup 2017

Od četrtka 30.3 do nedelje 2.4 so Kadeti obiskali Villach.

Villach je bil gostitelj enega izmed turnirjev Rookie Cup 2017 v selekciji U-16.

Rookie Cup je tekmovanje, ki ga pod pokroviteljstvom Evropske unije organizira ErsteBank liga. Tekmovanje je namenjeno selekcijam U-16. V tekmovalnem smislu je tekmovanje namenjeno nekakšnemu uvodu v prava ligaška tekmovanja, ki jih za višje selekcije uspešno organizira ErsteBank liga (EBJL U-18, EBYSL U-20, Alpska in EBEL liga za člane). V hokejskem smislu, pa gre za serijo dogodkov, ki so namenjeni mlajšim hokejistom, da se pomerijo s svojimi vrstniki iz regije in da ob robu hokejskih tekem doživijo še marsikaj koristnega in prijetnega.

Avtor: European Rookie Cup FB Profil

Poleg hokejskih tekem, tako organizator organizira še druge obrobne dejavnosti. Poleg družabnih srečanje ter neformalnih tekmovanj v drugih športih so to še koristna in kakovostna predavanja o anti-dopingu, toleranci in rasizmu v športu, fair-playu in podobnih temah.

V sezoni 2017 so organizirani 4 turnirji + finalni turnir. Na enega izmed teh 4 turnirjev (Villach) se je kot ena izmed najboljših treh slovenskih ekip uvrstila tudi Olimpija. V Villach so poleg Olimpije prispeli še ekipi Munchen in Sapa Fehervar. Zraven pa so bili seveda še domačini – ekipa EC VSV.

Trener Ildar Rahmatullin je na turnir pripeljal dokaj popolno ekipo. Žal sta morala turnir izpustiti standardna člana ekipe U-16 Žiga Ravnikar (poškodba) ter Marko Ložar (zbolel tik pred odhodom). Se je pa zato kot menjava ekipi priključil Nik Pratneker Hatič, ki je standarden član ekipe U-14 in je v letošnji sezoni nekajkrat že uspešno nastopil za Kadete.

Kadeti so na prizorišče prispeli v četrtek popoldne. Sledila je večerja ter formalno spoznavanje z organizatorji in ostalimi ekipami. Člani ekip so bili nastanjeni v neposredni bližini prizorišča, tako da je vsa organizacija potekala popolnoma brez težav.

Prvi del petka je minil v duhu treninga ter predavanj o dopingu in toleranci v športu. Popoldan pa so že bile na sporedu prve tekme. Najprej so igralci ekipe Sapa Fehervar zanesljivo s 6:0 ugnali domačine. Zvečer pa so na vrsto prišli igralci Olimpije. Nasprotnik je bile ekipa iz Munchna. Gre za dobro in simpatično ekipo, a Zmaji so bili odločeni, da se na turnirju dokažejo tudi z dobrimi igrami. Začetek tekme je sicer minil v manjši nervozi in po prvi tretjini so Ljubljančani zaostajali z 2:1, a v nadaljevanju je steklo tako kot mora. Tekma se je končala z zasluženo zmago igralcev Olimpije 6:3.

Avtor: Amir Hatič

V soboto je bil na vrsti podoben program kot prvi dan. Dopoldanski čas je minil v duhu predavanj in druženja med ekipami. Zmaji so obiskali še predavanje o fair-playu ter prevarah v športu. Prva tekma dneva je pripadala ekipam iz Munchna in Madžarom. Madžari so ponovno pokazali svoje kvalitete in zmagali dokaj suvereno z rezultatom 8:3. Nato je sledila večerna tekma, kjer so se Zmaji pomerili z domačini. Tako kot v prvi tekmi smo videli malce bolj nervozen začetek in po prvi tretjini so Zmaji ponovno zaostajali z 2:1. A v drugi tretjini so se zbrali in povedli z rezultatom 3:2. V zadnji tretjini pa so brez večjih težav obdržali vodstvo in na koncu zmagali zasluženo z rezultatom 4:2.(Iz te tekme si lahko na spodnjem posnetku ogledate uvodno ogrevanje, himno, ter zadnje trenutke tekme z veseljem igralcev ob zmagi). Žal je še pred tekmo zbolel eden ključnih igralcev Olimpije Urh Ilič, ki na tej drugi tekmi (in tudi kasneje na tretji) ni več zaigral.

Avtor: Amir Hatič

Po prvih dveh tekmovalnih dnevih smo tako imeli na vrhu ekipi Sapa Fehervar in HK Olimpija s po 6 točkami. Na dnu pa sta brez točk obtičali ekipi iz Munchna ter domačini. To je pomenilo, da bomo zadnji dan spremljali zanimive tekme, kjer bodo v neposrednih obračunih ekipe določale končni vrstni red. Lepa priložnost za igralce Olimpije, da bi se uvrstili na finalni turnir (organiziran bo konec aprila na Madžarskem in tja vodi zgolj prvo mesto), a hkrati smo se zavedali, da nam nasproti stoji res odlična ekipa Sapa Fehervar. Gre za ekipo, ki izhaja iz tamkajšnje hokejske akademije, kjer je res vse podrejeno hokeju. Nenazadnje so to igralci iz Madžarske na prvih dveh tekmah dokazali.

A Zmaji se niso ustrašili in tretji dan so dopoldan hrabro vstopili v tekmo. Prva tretjina ni dala zadetkov. V drugi tretjini je bil izzid prav tako izenačen 1:1. Prav v drugi tretjini so imeli Zmaji priložnosti, da uidejo favoriziranim Madžarom, saj so v tej tretjini kar dvakrat zadeli prečko. A premoč igralcev z Madžarske je nato prišla do izraza v zadnji tretjini, ko so borbenim Zmajem že malce pošle moči. Zadnjo tretjino so Madžari dobili s 3:0 in se tako s končnim rezultatom 4:1 zasluženo veselili uvrstitve na finalni turnir.

V tekmi za 3.mesto je ekipa iz Munchna tesno s 6:5 premagala domačine.

Igralci Olimpije so tako na turnirju osvojili 2.mesto. Trener Ildar Rahmatullin je bil s prikazano igro in borbo svojih varovancev zelo zadovoljen. Z malce več športne sreče v zadnji tekmi in ob popolni ekipi, bi morebiti rezultatsko vikend bil še uspešnejši, a Zmaji so vseeno dokazali, da igrajo dober hokej. Priložnost za igro so dobili vsi igralci (tudi v vratih je prvo tekmo branil Nal Kavčič, preostali dve pa Val Usnik). Hkrati pa je trener turnir izkoristil tudi za preizkuševanje raznih kombinacij igralcev, ki bodo prišle v poštev v naslednji sezoni, kot se iz ekipe poslovi letnik 2001, ki za Kadete ne more več igrati.

Avtor: Amir Hatič

Celotno dogajanje v Villachu lahko tako tekmovalno ocenimo kot uspešno. Prav tako je bilo dogajanje zelo koristno in prijetno tudi za igralce. S predavanji in ostalimi dogodki, si bodo ta turnir zagotovo zapomnili še za dolgo. Prav tako gre velika pohvala organizatorju, ki je vso zadevo zares organiziral brezhibno. Na koncu pa se želimo zahvaliti še staršem in prijateljem igralcev, ki so tudi tokrat prišli bodrit naše Zmaje v velikem številu. Prav gotovo igralcem ta pozitivna podpora s tribun veliko pomeni.

Avtor: Amir Hatič

Bravo igralci, Bravo trener, Bravo organizatorji in Bravo starši!

S tem vikendom se sezona Kadetov dokončno zaključi. Sledi še nekaj treningov in nato nestrpno čakanje na novo sezono 2017/18.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Povzetek in zapis ob koncu sezone si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top