skip to Main Content
Kadeti uspešno v novo sezono

Sobota 8.9 je prinesla prvi krog tekmovanj v Državnem prvenstvu Kadetov (U-16).

Ljubljančani so se pod taktirko trenerja Ildarja Rahmatullina odpravili v Kranj. Zmaji v sezono vstopajo kot branilci 2.mesta iz lanske sezone, Kranjčani pa so v prejšnji sezoni zasedli 6.mesto (oz. 5., če štejemo zgolj Slovenske ekipe).

Igralci HK Olimpije so tako na videz veljali za favorite v tokratni tekmi, a sezona je šele na začetku, selekcije so, glede na prejšnjo sezono, delno premešane, hkrati pa je že v prejšnji sezoni nekaj tekem med tekmecema minilo dokaj izenačeno (čeprav so na koncu vse dobili igralci v zelenih dresih).

Avtor: Marko Šubic

 

Tokratna težava je bila tudi rahla meglica na igrišču, ki pa je za tekme v tem obdobju značilna.

Kakorkoli že, igralci iz Tivolija so tekmo začeli podjetno in v 9.minuti je Žiga Mehle (po podaji Marka Sojerja) zadel za prvo vodstvo. Vendar je bilo to vodstvo izničeno že v 14.minuti, ko so domači prvič zadeli. A v naslednji minuti je bil strelsko uspešen Nal Brodnik (podaja Gregor Želelj). Kot se je izkazalo, je bila tekma vse do začetka zadnje tretjine zelo izenačena in v tem duhu so domači do konca prve tretjine izenačili tako, da sta ekipi odšli na prvi odmor z izidom 2:2.

Druga tretjina se ni pričela najbolje, saj so v 21.minuti domači vodili s 3:2. A Zmaji so nato v 28,minuti izkoristili izključitev na strani Orlov in z igralcem več v polju zadeli za izenačenje. Strelec: Mark Sojer, podajalec Blaž Stipanič. Mark Sojer je nato zadel še v 32.minuti (tokrat podajalec Miha Žitko), a kot rečeno je bila tekma še vedno izenačena in domači so do konca tretjine poskrbeli za poravnavo rezultata. Na koncu 2.tretjine je tako semafor kazal rezultat 4:4.

 

Stvari so se končno prelomile v zadnji tretjini. Takoj na začetku je za novo vodstvo Zmajev zadel Mark Sojer (podajalec Žiga Mehle). Isti igralec pa je v 47.minuti (tokrat podajalca Blaž Stipanič in Miha Žitko) poskrbel za vodstvo 6:4. V naslednji minuti so domači znižali rezultat, a da se tekma ne bo končala s testno končnico je nakazal Blaž Stipanič, ki je v 49.minuti po podaji Žige Mehleta poskrbel, da je vodstvo Zmajev ponovno znašalo 2 zadetka. Dokončno je bila tekma odločena v 51.minuti, ko je za končnih 8:5 zadel Mark Sojer (podajalca Žiga Mehle in Blaž Stipanič).

Avtor: Marko Šubic

Zmaji so torej sezono odprli z zmago. Čestitke ekipi ter trenerju. Na preostalih uvodnih tekmah je ekipa Slavije zanesljivo ugnala ekipo iz Celja 14:2, ekipa Bleda pa je bila doma boljša od državnih prvakov Jesenic s 4:3. Tekma Maribor – Team Zagreb pa ni bila odigrana.

V naslednjem krogu Zmaji doma gostijo ekipo Team Zagreb.

 

Fotogalerijo s tekme (avtor fotografij Marko Šubic) si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko dogajanje v državnem prvenstvu Kadetov skozi celotno sezono spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top