skip to Main Content
Kadeti uspešno končali turnir v Budimpešti

Od petka 6.aprila do nedelje 8.aprila je v Budimpešti potekal tradicionalni turnir Golden pack za selekcije U-16.

Na letošnjem turnirju je sodelovalo 10 ekip iz kar 6 držav.

Avtor: Marko Šubic

Poleg domačinov, ki so na turnirju nastopili z dvema ekipama sta se turnirja udeležili tudi dve Slovenski ekipi (Olimpija in Triglav – v ekipi Triglav je nastopalo kar nekaj igralcev Jesenic in Bleda). Zraven pa sta bili še dve Finski ekipi (Laser Akademia in BJR Blue) in dve Nemški ekipi (Young Lions in EHC Munchen) ter Slovaška ekipa (MHA Martin) in Češka ekipa (HC Lokomotiva),

V tej pisani mednarodni zasedbi so se Zmaji zelo dobro znašli.

Ekipe so bile razdeljene v dve predtekmovalni skupini. Že v predtekmovanju so Zmaji v 4 tekmah zabeležili 4 zmage. Zmaga nad domačo ekipo Vasas B s 13:0 je bila zanesljiva in pričakovana. Prvo tekmo na turnirju pa so Zmaji zmagali še z višjim rezultatom in sicer 15:0 proti ekipi HC Lokomotiva, ki je sicer nato v nadaljevanju turnirja zaigrala bistveno bolje in na koncu zasedla 6.mesto. Sta pa zato bili bolj zanimivi tekmi s preostalima dvema ekipama. Zmaga nad Muchenom 5:1 je bila dokaj prepričljiva, čeprav bi lahko bila po prikazanem še večja. V tekmi s Finsko ekipo Laser Akademia, pa so Zmaji najprej v tekmi celo zaostajali, a so na koncu vseeno uspeli zmagati z rezultatom 6:3. To je bila na nek način tudi finalna tekma predtekmovalne skupine, saj so Finci na turnirju nato zasedli končni 3.mesto.

Igralci Olimpije so tako v tej predtekmovalni skupini zasedli 1.mesto in se uvrstili v finale turnirja.

V drugi skupini so bili s 4 zmagami enako uspešni tudi igralci ekipe Triglav, kar je pomenilo, da je bil v nedeljo, zadnji dan turnirja, na vrsti Slovenski finale.

Avtor: Marko Šubic

Finalna tekma je bila zelo zanimiva. Igralci Olimpije so sicer v prvi tretjini povedli z 2:0, a so igralci Triglava Zmaje na koncu tekme ujeli in redni del srečanja se je končal z rezultatom 3:3. Zmagovalca je nato odločil šele podaljšei in Ljubljančani so se lahko veselili prvega mesta.

Avtor: Simon Sojer

Na turnirju so razglasili tudi najboljše igralce. Že lestvica najbolj učinkovitih igralcev je bila na vrhu več ali manj obarvana z zeleno, saj so kar štirje izmed petih najbolj učinkovitih igralcev turnirja prihajali iz ekipe Olimpije (Mark Sojer, Žiga Mehle, Blaž Stipanič in Nal Brodnik). Mark Sojer je bil torej najbolj učinkovit igralec turnirja, Žiga Mehle pa si je prislužil naziv najboljšega napadalca na turnirju.

Avtor: Simon Sojer

Turnir je bil torej za ekipo uspešen in hkrati tudi prijeten. Veliko je bilo priložnosti za druženje ter za ostale aktivnosti, ki delajo takšna potovanja še bolj zanimiva. Na koncu naj povemo, da se je ekipi Olimpije na turnirju uspešno pridružil še Tim Borse – sicer igralec ekipe HKMK Bleda.

Ekipo sta na turnirju vodila trener Ildar Rahmatullin ter tehnični pomočnik Simon Sojer.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistične podatke strelcev in rezultatov si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top