skip to Main Content
Kadeti uspešni v mestnem derbiju

Sobota 21.januarja je prinesla nov krog v državnem prvenstu selekcij U-16.

Zmaji so v Tivoliju gostili ekipo Slavije. Po nekaj slabših rezultatih v zadnjih krogih je ekipa zdrsnila na 3.mesto prvenstvene lestvice. Do konca rednega dela je sicer na sporedu še nekaj tekem in marsikaj se lahko še spremeni, a le če bodo Zmaji do konca uspešno nabirali točke na teh preostalih tekmah. Če dodatno upoštevamo še tradicionalno rivalstvo med obema Ljubljanskima kluboma, je bilo jasno, da nas je čakala težka, a zanimiva tekma.

Avtor: Dejan Kavčič

In tako je tudi bilo. Prvi zadetek smo videli v 7.minuti. Za Zmaje je po podaji Žige Mehleta in Gašperja Cvetka zadel Blaž Stipanič. A prvo vodstvo Olimpije ni trajalo dolgo, saj so gostje le 30 sekund zatem izid že izenačili. Kmalu nato je sledila že prva izključitev na strani Zelenih, kar pa so v resnici izkoristili domači igralci, ki so v igri z igralcem manj zadeli in ponovno prešli v vodstvo. Strelec je bil, po podaji Blaža Stipaniča, Miha Žitko. 2:1 za Zmaje je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Druga tretjina se je pričela po željah igralcem Olimpije. V 24.minuti je Mark Sojer (podaja Gašper Šubic) poskrbel za vodstvo s 3:1. A tekma v tej točki še zdaleč ni bila odločena. V naslednji minuti je bilo ponovno razburljivo, ko je po prekršku gostov prišlo celo do prerivanja in nekaj vroče krvi. Zadeva se je umirila in igra se je, z nekaj dodatnimi izključitvami, nadaljevala v igri 5-na-4 za Zmaje. A tokrat so prednost nasprotnikov v igri z igralcem več izkoristili gostje. Še v isti minuti so namreč zadeli z igralcem manj na ledu in rezultat je bil ponovno zanimiv 3:2. Do konca tretjine je najprej sledila nova izključitev na strani Olimpije, kar pa gostje niso izkoristili. So pa zato svojo priložnost izkoristili domači napadalci. V 37.minuti je Nal Brodnik z zadetkom poskrbel, da se je Olimpija ponovno malce rezultatsko oddaljila od svojih nasprotinikov. 4:2 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

A gostje niso popuščali. Z napadalno in borbeno igro so nadaljevali tudi v zadnji tretjini. Tako so gostje v 53.minuti zadeli in izid je bil dobrih 7 minut pred koncem ponovno skorajda poravnan 4:3. Sledila je zanimiva končnica, kjer pa gostje vseeno niso zmogli izkoristiti svoje priložnosti. K temu je pripomogla tudi izključitev na strani gostov v 56.minuti, kjer so si lahko Ljubljanski igralci malce oddahnili. Tudi poizkusi gostov brez vratarja v zadnji minuti niso obrodili sadov in tekma se je končala z zmago Zmaje 4.3.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “S pristopom in borbenostjo sem zelo zadovoljen. Fantje so tokrat prikazali pravo željo in borbo, ki je mogoče na prejšnjih tekmah manjkala. Tekma je bila težka, nasprotna ekipa pa zelo dobra, tako da so nove točke pomembne in zaslužene.”

Avtor: Marko Šubic

Na preostalih tekmah je Zagreb z 10:2 premagal Celje, Jeseničani pa so v derbiju kroga s 6:3 premagali Bled.

Na vrhu prvenstvene letvice se torej sedaj nahajajo Jeseničani s 47 točkami (20 odigranih tekem), sledi Bled s 46 točkami (18 odigranih tekem) ter Olimpija s 44 točkami (19 odigranih tekem). V rednem delu prvenstva vsako moštvo odigra 24 tekem, tako da je do konca še nekaj priložnosti, da se vrstni red spremeni. Ekipa Slavije na 4.mestu s 33 točkami po današnjem porazu verjetno zaostaja že preveč, da bi se resno vmešala v boj za prva tri mesta.

Tekmovanje se za Zmaje nadaljuje v soboto 27.januarja, ko odpotujejo v Zagreb.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top