skip to Main Content
Kadeti uspešni tudi v Celju

Sobota 21.oktobra je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu selekcij U-16.

Ekipa Olimpije, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza, je odpotovala v Celje, k ekipi, ki je v letošnji sezoni na žalost izgubila vse odigrane tekme.

Trener Ildar Rahmatullin je tako pričakoval malce lažjo tekmo od dosedanjih in tako je tudi bilo. Zato so več priložnosti za igro dobili mlajši igralci.

Avtor: Marko Šubic

Na začetku tekme so Zmaji takoj prevzeli pobudo in že sredi druge minute je po podaji Svita Gerkmana za vodstvo z 1:0 zadel Nik Pratneker Hatič. Tekom nadaljevanja so nato sicer igralci Olimpije kar dvakrat napačno menjali, tako da so imeli domači najprej v prvem delu, nato pa še v drugem delu prve tretjine prednost igralca več na ledu, a vratar Lan Purkat je ostal nepremagan. Na drugi strani so gostje v prvem delu igre zadeli še dvakrat. Na 2:0 je, po podaji Gašperja Šubica in Alojza Justa Sopotnika v 12.minuti povišal Gregor Žeželj, za 3:0 pa je v 19.minuti, po podaji Žige Mehleta zadel Nal Brodnik.

V drugi tretjini smo videli zelo podobno igro. Premoč gostov, izključitve na strani gostov, ki pa niso prinesle zadetka domačim ter nova dva zadetka v domači mreži. V 32.minuti je, po podaji Urbana Koklja, za 4:0 zadel Gregor Žeželj, na 5:0 pa je v 34.minuti, po podaji Marka Severja povišal Žiga Mehle.

V zadnji tretjini pa je zbranost v obrambi dokončno popustila in na svoj račun so prišli dobri strelci. Videli smo namreč kar 10 zadetkov.

Najprej so domači igralci znižali rezultat na 5:1, vendar so Zmaji v 45.minuti po zadetku Marka Sojerja (podaja Nik Pratneker Hatič in Alojz Just Sopotnik) ponovno pobegnili na 6:1. Domači so vztrajali še naprej in v 46.minuti v igri z igralcem več na ledu znižali rezultat na 6:2. Igralci Olimpije so na 5 zadetkov razlike ponovno pobegnili v 51.minuti, ko je zadel Urban Kokelj (podaja Tim Sečen in Martin Vahen – za Martina je bila to sploh prva tekma v dresu Kadetov).

V 53.minuti sta nato sledila dva hitra zadetka Ljubljančanov. Najprej je po podaji Nala Brodnika zadel Matija Lan Jan, nato pa je po podaji Nejca Koncilje zadel še Svit Gerkman. Zadetkov s tem še ni bilo konec, saj smo do konca tekme izmenično na vsaki strani videli še po dva zadetka. Na strani Zmajev sta zadela še Mark Sojer (podaja Nal Brodnik) ter čisto na koncu še Nal Brodnik (podaja Gregor Žeželj). Tekma se je tako končala z zmago Olimpije 11:4.

Avtor: Marko Šubic

Na preostalih tekmah je Slavija doma premagala Crveno Zvezdo z 9:4, Triglav je v Mariboru slavil s 6:2, igralci Jesenic pa so bili v Zagrebu boljši od domačinov z rezultatom 8:4. Ekipa Bleda je bila v tem krogu prosta.

S to zmago so se igralci Olimpije še dodatno utrdili na prvem mestu, saj po 7 odigranih tekmah še ne poznajo poraza. Sledijo Blejčani, na tretjem mestu, pa se po današnji zmagi nahajajo igralci Jesenic.

Tekmovanje se bo nadaljevalo že v torek 24.10, ko v Tivoli prihaja ekipa Triglava.

 

Fotogalerijo s tekme (avtor Marko Šubic)  si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top