skip to Main Content
Kadeti uprizorili pravi hokejski derbi Olimpija:Jesenice – zmagovalca prinesla šele 8.serija izvajanja kazenskih strelov

Sobota 18.2 je prinesla novo tekmo rednega dela državnega prvenstva U-16. V Tivoli so prispeli igralci z Jesenic.

Obetal se je pravi derbi, saj sta bili ekipi Olimpije in Jesenic pred tekmo poravnani na vrhu razpredelnice z 41 točkami. Za ekipo z Jesenic je bila to tudi zadnja tekma rednega dela prvenstva, Ljubljančane pa naslednji vikend čakata še dve zaostali tekmi z ekipo SKHL Crvene Zvezde. In res smo danes v Ljubljani videli pravi derbi….

Tekmo sta ekipi pričeli zelo odločno. Igralci so se borili za vsak plošček. V 5 minuti smo videli prve prave akcije. Ljubljančani so pritisnili na vrata gostov in v eno-minutnem obleganju je najprej dvakrat nevarno streljal Nal Brodnik, nato pa je imel lepo priložnost še Urh Ilič. Vratar gostov je plošček končno pokril in igra se je prekinila. Mark Sojer je nato dobil buli, podal do Urha Iliča, ta pa do Nala Brodnika, ki je zadel za vodstvo domačih.

Sledila 12.minuta. Gostje so dobili buli v obrambni tretjini in hitro zadrsali v protinapad, kjer Gregorju Žežlju ni preostalo drugega, kot da pred vrati Vala Usnika stori prekršek za izključitev. Že po nekaj sekundah igre, pa so v igri z igralcem manj v protinapad zadrsali Ljubljančani. Urh Ilič je prodiral proti vratom gostov in ni jim preostalo drugega, kot da storijo prekršek za kazenski strel. Žal pa Urh Ilič priložnosti ni izkoristil in igra se je nadaljevala z nespremenjenim rezultatom.

V 19.minuti so imeli Ljubljančani nekaj športne smole. Priborili so si plošček v srednji tretjini. Napadalci so zadrsali v napad, obrambni igralci pa so plošček podali ob ogradi, kjer pa je ta nesrečno zadel sodnika in plošček se je odbil nazaj v posest gostom, ki so hitro zadrsali v svoj napad. V napadu je prvi strel Val Usnik še uspel ubraniti, drugega pa ne in rezultat je bil izenačen.

V drugi tretjini smo najprej videli bolj zadržano igro obeh moštev. Igra je bila odprta, a brez pravih priložnosti. Zmaji pa so kmalu prevzeli pobudo. Večino časa smo nato videli pritisk Olimpije v obrambni tretjini gostov, ki pa so občasno z nevarnimi protinapadi držali priključek. Še najlepše priložnosti smo videli proti koncu tretjine. Nekaj minut pred koncem tretjine je Urh Ilič lepo podal Luki Ogrincu, ki je z višine bulija močno ustrelil, a je bil gostujoči vratar na mestu. Čisto na koncu pa sta se pred vratarjem sama znašla Mark Sojer in Urh Ilič. Mark je lepo podal Urhu, ki pa mu iz obrata ni uspelo premagati zanesljivega gostujočega vratarja Nejca Žagarja.

V zadnji tretjini so nevarneje začeli gostje, a je Val Usnik obranil vse poizkuse. Prvo priložnost na strani Olimpije je v tem delu igre imel Just Sopotnik, a je žal ni izkoristil. V 51.minuti je nato sam pred vratarja ponovno prišel Nal Brodnik, a tudi tokrat plošček ni našel poti v mrežo. Ko so gostujoči obrambni igralci v 56.minuti s prekrškom zaustavili prodirajočega Urha Iliča, je sledil nov pritisk Ljubljančanov, a rezultat je ostal nespremenjen. Na koncu pa je sledila še zadnja priložnost za Gregorja Žežlja in Urha Iliča, a tudi to ni bilo dovolj za končanje tekme v rednem delu.

Ekipi sta sicer prikazali res dobro in odprto igro. Proti koncu tekme so številni gledalci upravičeno pričeli s ploskanjem in bučnim navijanjem vzpodbujati igralce, kar je celotni atmosferi dajalo še dodaten pridih starih dobrih derbijev

Sledili so podaljški. Hitra igra 3-na-3 je prinesla veliko strelov in priložnosti. Večji del igre v podaljšku si lahko ogledate na spodnjem posnetku. A tudi podaljški niso prinesli zmagovalca, tako da smo doživeli odločitev s streljanjem kazenskih strelov.

Prvi trije izvajalci pri Olimpiji so bili Mark Sojer, Nal Brodnik in Urh Ilič. Vratarja obeh ekip sta bila očitno danes več kot razpoložena in prvih 6 strelov (po 3 na vsaki strani) ni bilo uspešnih. Sledile so serije po en kazenski strel. Pri prvih treh strelih so prvi streljali igralci Olimpije, pri serijah po en kazenski strel, pa igralci Jesenic. V četrti seriji je poizkusil Nal Brodnik, v peti pa Luka Ogrinc. Strelci niso bili uspešni niti v četrti, niti v peti seriji. Šele šesta serija je prinesla prve zadetke. Pri gostih je bil najprej uspešen Miha Krmelj. Nato pa je ponovno prišel na vrsto Urh Ilič in zadel.  Sledila je sedma serija v kateri je ponovno poizkusil Urh Ilič, a ta zopet ni prinesla novih zadetkov. V 8. seriji je za goste najprej lepo zadel Luc Slivnik. Sledil je nov poizkus Nala Brodnika, vendar je gostujoči vratar Nejc Žagar strel ubranil in gostje so se veselili zmage. Izvajanje kazenskih strelov si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Borbena, odprta in všečna igra obeh ekip. Ljubljančani bi sicer, glede na zamujene priložnosti, bili lahko bolj upravičeni do obžalovanja za izgubljenimi točkami, a v resnici je osvojena točka zelo velika. Igralci Jesenic so se sicer z osvojenima dvema točkama prebili nazaj na vrh lestvice s 43 točkami. A igralci Olimpije jim sledijo z 42 točkami, s tem da imajo igralci Olimpije na sporedu še dve tekmi. Ta vikend smo videli še poraz ekipe Slavije v Mariboru (po podaljških) s čimer so svoje tekme v rednem delu odigrali tudi igralci iz Zaloga. Redni del so končali s 40 točkami, tako da Olimpije več ne morejo prehiteti. Igralci Crvene Zvezde pa so v dveh zaporednih tekmah dvakrat dokaj gladko premagali Bled, tako da se v resnici sedaj oni vključujejo v boj za vrh lestvice. Tekmi Olimpije in Crvene zvezde naslednji vikend bosta očitno zares dobri, vsekakor pa bosta dokončno odločili vrstni red na vrhu prvenstvene lestvice po koncu rednega dela.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici in trenutno razporeditev končnice si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top