skip to Main Content
Kadeti svojih priložnosti na domačem derbiju žal niso izkoristili

V torek 7. januarja so naši kadeti odigrali zaostalo tekmo z ekipo Jesenic. Tekma je bila v Tivoliju. Razplet rednega dela državnega prvenstva počasi prehaja v zaključno fazo in tekme so vedno bolj pomembne. Naši zmaji so v zadnjem času odigrali nekaj dobrih tekem, tako da so se po malce slabšem začetku prebili na 3. mesto prvenstvene lestvice. Na vrsti je bil dvoboj z Jeseniško ekipo, ki se je pred tekmo nahajala na 4. mestu. Gre torej za pomembno tekmo v boju za najvišja mesta na lestvici.

Zmaji so tekmo odprli zelo dobro. Že takoj so pritisnili na vrata gostov in ti so do svojega prvega strela in svoje prve pol priložnosti prišli šele po 4 minutah igre. Po uvednem naletu, je igra nato postajala bolj izenačena, a še vedno je bila pobuda na strani Olimpije. Zmaji so to izkoristili in v 11. minuti smo videli prvi zadetek. Po levi strani je prodrl Lan Matija Jan, kjer je z natančnim strelom premagal gostujočega vratarja in povedel domače moštvo v vodstvo z 1:0. A to vodstvo je bilo zelo kratkotrajno. Že po nekaj sekundah nadaljevanja je bil plošček na desni strani za našimi vrati. Sledila je podaja pred vrata, tam pa se je plošček nesrečno odbil od našega vratarja in končal v domači mreži. Izid je bil izenačen na 1:1.

Izenačujoč zadetek je naše igralce kar malce zmedel, a kmalu so se pobrali in tekma se je nadaljevala v podobnem ritmu kot je bila pred zadetki. Hitra igra v katerih so imeli več pobude naši igralci. Proti koncu tretjine se je ta pobuda le še povečevala in sledilo je nekaj zares lepih priložnosti za naše igralce. A zadetka ni bilo in kljub premoči naše ekipe se je tretjina končala z rezultatom 1:1.

Drugo tretjino sta ekipi pričeli z igro 4-na-4, nato pa so morali naši igralci še do konca izdržati kazen 2+2 iz zadnjih minut prve tretjine. Tu večjih priložnosti za goste ni bilo in igra se je počasi ponovno pričela prenašati v našo pobudo. Vseeno pa to ni bila tista prava pobuda, kot smo jo videli v prvem delu. Tistih res pravih priložnosti na naši strani je bilo vseeno manj kot v prvem delu. In ko smo proti koncu druge tretjine ponovno postajali bolj nevarni je sledil preobrat. Naši napadalci so izgubili plošček, sledil je protinapad, kjer se je gostujoči napadalec znašel sam pred našim vratarjem in v 37. minuti so gostje prvič na tekmi povedli z 2:1. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Tudi na začetku zadnje tretjine so bili naši igralci tisti, ki so bolj pritisnili na nasprotnikova vrata. Skozi celotno tekmo je izgledalo, kot da so zmaji boljša ekipa na ledu, a tega enostavno niso znali izkoristiti. Zaradi našega pritiska je hitro sledila izključitev na strani gostov in vse je kazalo na to, da bodo naši igralci znali dokaj hitro izid izenačiti. A žal je prišlo do novega preobrata. V igri z igralcem več na ledu, sta se naša dva igralca zapletla pred lastnimi vrati. Do ploščka je prišlek gostujoči napadalec in vodstvo gostov je v 42. minuti znašalo že 3:1. Naši so še vedno na ledu ostali z igralcem več in z vso silo so pritisnili na gostujoča vrata, vendar zadetka ni bilo. Pobuda naših je bila več ali manj konstantna, vse zgrešene priložnosti pa so enostavno pričele načenjati samozavest naših igralcev in tistih pravih nevarnosti pred gostujočimi vrati je bilo vedno manj. A naši igralci so še kar dobivali priložnost za preobrat. Čez nekaj minut so gostje dvakrat zapored nerodno plošček izbili iz igrišča pred lastnimi vrati in naši igralci so se znašli v prednosti v igri 5-na-3. Vendar tega niso znali izkoristiti. Šele v 52. minuti so naši končno uspeli zadeti. Ponovno so bili v igri z igralcem več. Kombinirala sta Mauro Zupanič in Karlo Marinkovič, do ploščka na desni strani pa je prišel Nik Sečen, ki je zanesljivo zadel nebranjen del mreže. Izid je bil znižan na 3:2.

V tem obdobju je tekma pričela pridobivati na verzovi. Izključitev je bilo vedno več. Nekatere izključitve so bile tudi nešportne. In v takšni “zmedi”, ko so enkrat igralci z igralcem več eni, drugič drugi, tretjič je igra potekala 4-na-4, so bili uspešnejši gostje. V 57. minuti je sledil nov zadetek gostov. Tekma je bila v tej točki praktično odločena. Časa je sicer nekaj še ostalo, a nervoze in neizkoriščenih priložnosti je bilo enostavno preveč in pravega napada na končni preobrat na koncu niti ni bilo. Gostje so se veselili zmage v Tivoliju s 4:2.

S to zmago so gostje na prvenstveni lestvici prehiteli naše, ki bodo zopet morali poiskati priložnost za ponovno vrnitev med prve tri uvrščene ekipe drugje. Priložnosti bo še nekaj. Prva je na sporedu že v soboto 11. januarja, ko naši odpotujejo v Zagreb, kjer so nove tri točke realne in nujne.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top