skip to Main Content
Kadeti suvereno premagali prvo uvrščeno ekipo na lestvici

Danes 29.10 je bil na sporedu nov tekmovalni dan za selekcijo kadetov. Ekipa U-16 zadnje čase sicer prikazuje dobre igre, a danes je v goste prišla ekipa HD mladi Jesenice, ki v letošnji sezoni do danes sploh še ni poznala poraza.

Trener domačih Ildar Rahmatulin je bil vseeno optimističen pred nadašnjo tekmo in še kako prav je imel.

2016-10-29-17-22-03

Zeleni so začeli odločno in borbeno, kar se jim je že kmalu obrestovalo. Že v 5.minuti je zadel Šinkovec po podaji Ložarja in Lesjaka. Veselje se niti še ni poleglo in že je v 6. minuti za vodstvo 2:0 zadel Mehle po podaji Šinkovca in Sojerja. In napadi domačih še kar niso pojenjali. Ko je marsikdo že pomislil na prepričljivo zmago domačih, pa so gostje izkoristili svojo prvo pravo priložnost v protinapadu in pokazali zakaj so trenutno prvi na lestvici. Rezultat je bil v 8.minuti znižan na 2:1. Z golom so gostje malce umirili nalet Ljubljančanov in v zadnjem delu prve tretjine celo prevzeli pobudo. V tem delu je Ljubljančane nekajkrat rešil vratar Usnik. In kdor ga ne da, ga dobi… V 19.minuti so Ljubljančani povišali vodstvo 3:1 (strelec: Mehle, Podajalca: Brodnik in Sojer).

Drugo tretjino so domači začeli z igralcem več. Vendar smo namesto vodstva takoj po izteku kazni skoraj videli znižanje rezultata, a je ponovno bil na mestu odlični vratar Usnik. Vendar se Ljubljančani niso pustili zmesti in igrali so svojo igro še naprej. Sledilo je nekaj zaporednih kazni gostov in eno izmed njih je v 29.minuti izkoristil Brodnik po podaji Sojerja in Mehleta (ta zadetek si lahko ogledate v video posnetku na dnu novice).

Po tem zadetku se je igra malce uspavala. Ljubljančani so se nekako zadovoljili z visokim vodstvom, gostje pa kot da so se že na pol predali.

V tretji tretjini je sledil nov pritisk Ljubljančanov, ki so prvi dve minuti igrali z igralcem več. Priložnosti sicer niso izkoristili, je pa nov zadetek nato prišel v 43.minuti, ko je zadel Brodnik po podaji Mehleta.

Do konca tekme so Ljubljančani malce popustili in nekajkrat so gostje napadali z igralcem več, kar pa se na srečo domačim ni maščevalo in vratar Usnik je obdržal rezultat nespremenjen vse do konca.

Z zmago so se Ljubljančani ponovno približali vrhu lestvice. Naslednjo tekmo zeleni igralo šele čez 14 dni, ko v goste prihaja ekipa Bleda. Glede na trenutno formo in prikazane igre, lahko trener Ildar Rahmatulin z optimizmom pričakuje naslednjo tekmo.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top