skip to Main Content
Kadeti suvereno obranili Tivoli

Danes 15.10 so v Tivoliju novo tekmo državnega prvenstva odigrali tudi kadeti. V goste je prišla ekipa HK Triglav.

Ekipa Triglava letos sicer ni prikazala veliko dobrih iger, vendar so tudi Ljubljančani nekajkrat igrali pod svojimi zmožnostmi, tako da je bilo pričakovati trd boj.

Vendar razpletlo se je povsem drugače. Ljubljančani so odločno krenili v dvoboj in že v prvih 10 minut 4x zadeli nasprotnikovo mrežo (strelci Šinkovec, Brodnik po podaji Iliča in Sojerja, Kosmač po podaji Ložarja ter Žitko po podaji Sojerja). Vsi štirje strelci so bili različni, kar nakazuje dejstvo, da so zeleni napadli vrata nasprotnika iz vseh položajev in z vsemi močmi.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Tako je gostujoči trener že po 10 minutah zahteval minuto odmora in v vratih zamenjal svojega vratarja. To je res igro malce umirilo in v nadaljevanju smo videli veliko drsanja, občasne priložnosti in nadaljevanje terenske premoči domačih.

Podobna igra se je nadaljevala v drugi tretjini. Najprej so celo gostje imeli igralca več na ledu, a prednosti niso izkoristili. Končno je v 25.minuti klonil tudi nov vratar gostov (strelec: Mehle po podaji Kosmača in Šinkovca) in rezultat je bil sigurnih 5:0. Po tem zadetku so se Ljubljančani ponovno prebudili in pričeli z obleganjem nasprotnikovih vrat. Tako je v 32.minuti Šinkovec po podaji Ogrinca in Mehleta povišal vodstvo na 6:0.S tem izidom se je tudi končala druga tretjina.

V tretji tretjini je priložnost v vratih dobil Olimpijin vratar Kavčič. Priložnost je dobro izkoristil in dokazal, da gre za odličnega vratarja. Gostje so sicer v tem zadnjem delu znižali na 6:1, vendar je Ilič že takoj naslednjo minuti po podaji Stipaniča povišal vodstvo na 7:1. Pisala se je 48.minuta. Do konca srečanja smo videli še nekaj priložnosti, predvsem na strani gostov, vendar je mreža domačih obmirovala.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Povsem zaslužena zmaga zelenih. S tem ekipa drži priključek z zgornjim delom lestvice. Trenutno se sicer Olimpija nahaja šele na 6.mestu, vendar ima od večine ekip 2 odigrani tekmi manj. Ena od teh zaostalih tekem bo že v torek 18.10, ko se Ljubljančani odpravljajo v Zagreb.Zagrebčani trenutno zasedajo zadnje mesto na lestvici in so še brez točk, tako da se trener ekipe Ildar Rahmatulin po današnji lepi predstavi upravičeno lahko nadeja novih 3 točk.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in podobnosti poteka tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Bogato fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top