skip to Main Content
Kadeti so zmago tokrat morali prepustiti gostom

V torek 22.oktobra je bila na sporedu tekma kadetov med ekipo Olimpije in Jesenic. V letošnjem prvenstvu ti dve ekipi medsebojne tekme še niso odigrali, vendar so v skupnem seštevku bolje zapisani igralci Jesenic, tako da smo lahko upravičeno pričakovali trdo in težko tekmo.

Tekma se je pričela dokaj izenačeno. Nekaj več so bili v prvih minutah pri ploščku naši igralci, pravih priložnosti pa v resnici ni bilo. Pobuda se je nato tekom prve tretjine pričela počasi prenašati na stran gostov. Sledilo je nekaj lepih priložnosti za goste, v 13. minuti pa so ti tudi prvič zadeli. Zadetek gostov je igro dodatno poživil. Takoj v naslednji minuti so imeli lepo priložnost za izenačenje naši igralci. Nik Sečen se je znašel sam pred gostujočim vratarjem a z dvema streloma iz bližine izid ni uspel izenačiti. Lahko bi celo rekli, da so bili naši igralci v novem naletu. A v 17. minuti je bil ta nalet zaustavljen z malce nepotrebno izključitvijo na naši strani. Gostje so pritisnili na naša vrata in izkoristili prednost igralca na ledu. Nekaj časa so kombinirali, nato pa je sledil strel z modre črte in vodstvo gostov je bilo povišano na 2:0. Tekma pa tu seveda še ni bila odločena. Še v isti tretjini smo videli novo lepo priložnost za zmaje, a Jan Petelinkar in Gašper Šubic v kombinaciji pred nasprotnikovimi vrati v zadnjih minutah prve tretjine nista uspela zadeti. 2:0 je bil tako končni rezultat prve tretjine.

Izenačena igra z rahlim pritiskom naših igralcev se je prenesla tudi v drugo tretjino. Pritisk naših se je od 26. minute dalje še povečal, saj so si gostje takrat prislužili prvo izključitev. A plošček ni našel poti v gostujočo mrežo. A to je bilo res le do 36. minute. Takrat pa je Jan Petelinkar podal plošček Luki Čerenjaku na modro črto, ki je z natančnim strelom premagal gostujočega vratarja in zadel za znižanje vodstvo gostov na 2:1. Znižanje vodstvo ter izključitve, ki so se nato zvrstile po tem zadetku so tekmo v drugi tretjini dodatno poživile, a novih zadetkov ni bilo.

Igralci Olimpije so v zadnjo tretjino vstopili z igralcem več na ledu, kar jim je omogočilo, da so nadaljevali z napadalno igro. Zadetka sicer niso dosegli, so ga pa zato v 44. minuti. Po levi strani je prodiral Tay Petronijevič Lepša. Strel na vrata je gostujoči vratar skorajda ubranil, a plošček je nekako vseeno končal v mreži. Podajalca sta bila Aleksej Turšič in Jošt Žibert. izid je bil izenačen na 2:2. Igra je s tem postala še bolj izenačena in še bolj zanimiva. Sledile so si priložnosti na eni in na drugi strani, uspešnejši pa so bili gostje. V 55. minuti je sledil hiter protinapad in gostje so ponovno povedli s 3:2. Ta zadetek je naše igralce malce zmedel. Nekaj časa nato niso sestavili svoje igre, v zadnjih minutah pa so se pripravili na zadnji nalet, ki bi morebiti prinesel izenačenje. A žal se ni izšlo. Minuto pred koncem so gostje na sredini našim igralcem ukradli plošček. Sledil je protinapad in zadetek za 4:2. Tekma je bila s tem dokončno odločena. 4:2 je bil tudi končni rezultat tekme.

Odigrana je bila še ena tekma in sicer je KAC s 6:4 premagal Maribor. Ekipa Kadetov je tako na prvenstveni lestvici zdrsnila že na 6. mesto. A tekmovanje naši zmaji nadaljujejo v soboto v Zagrebu, kjer imajo priložnost za nove točke s čimer bi se lahko ponovno približali vrhu lestvice.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top