skip to Main Content
Kadeti so zabeležili prvo letošnjo zmago v državnem prvenstvu

V torek 17. septembra je bila na vrsti nova tekma kadetov. Tako kot v prvem krogu, so se naši pomerili z avstrijsko ekipo. Tokrat je bila tekma v Tivoliju, v goste pa so prišli Beljačani. Beljak je v prvem krogu visoko, kar s 23:1 premagal Celje in s tem nakazal, da se bo ekipa borila za mesta v zgornji polovici lestvice. Pričakovali smo torej izenačeno in težko tekmo.

Tekma se na naše zmaje ni mogla pričeti bolje. Namreč že takoj po pridobljenem ploščku v začetnem sodniškem metu  je Karlo Marinkovič zadrsal v napad in z natančnim strelom zgolj po nekaj sekundah igre presenetil gostujočega vratarja. Olimpija je v 15. sekundi igre povedla z 1:0. Po zadetku so se gostje sicer zbrali in v naslednjih minutah je bila naša obramba nekajkrat ne preizkušnji. A sledila je izključitev na strani gostov, kar je igro malce umirilo. A tudi v “mirni” igri so bili gostje občasno nevarni in v 8. minuti so bili pri svojih napadih končno uspešni. Izid je bil izenačen na 1:1. Kmalu po tem zadetku je sledila nova izključitev na strani gostov, kar je našim igralcem dalo nekaj novega zaleta. Prišli smo v 14. minuto, ko so naši ponovno napadali. Kombinirala sta Martin Vahen in Alex Kepic. Alex je sprožil strel, ki ga je vratar ubranil, a na mestu je bil Karlo Marinkovič, ki je odbitek pospravil v mrežo. Olimpija je vodila z 2:1. A to še ni bil konec prvega dela igre. V zadnjih minutah so ponovno prišle na vrsto priložnosti na obeh straneh in eno izmed njih so zgolj nekaj sekund pred koncem izkoristili gostje. Ekipi sta tako odšli na prvi odmor z izenačenim rezultatom 2:2.

V drugem delu igre smo prav tako videli zelo izenačeno tekmo. A če so igralci v prvem delu igre znali svoje priložnosti tudi izkoristiti, v drugem delu igre ni bilo tako. Druga tretjina se je končala zgolj z nekaj priložnostmi na obeh straneh in brez novih zadetkov.

Bolj zanimivo je bilo v zadnji tretjini. Najprej so do nekaj lepih priložnosti prišli gostje, okoli 45. minute pa so pobudo prevzeli naši igralci. Vsi ti napadi zadetkov še niso prinesli. V drugi polovici zadnjega dela igre so nato pobudo ponovno pričeli prevzemati gostje. A tu je prišlo do preobrata. Nik Sečen je spretno ukradel plošček gostujočim igralcem na modri črti, sam zadrsal v napad, kjer je z natančnim strelom ponovno povedel Olimpijo v vodstvo. Do konca tekme je bilo še 5 minut igre. Gostje so želeli pritisniti na naša vrata, a so naši hitro zopet prešli v napad. Kombinirala sta Jan Petelinkar in Alex Kepic, nato pa je plošček prišel v sredino, kjer je bil lepo odkrit Karlo Marinkovič. Karlo je z natančnim strelom dosegel že svoj tretji današnji zadetek in Olimpija je v 57. minuti vodila s 4:2. Tekma je bila tu bržkone odločena. Gostje prave moči za preobrat niso več imeli in sledila je še ena nepotrebna izključitev na njihovi strani. S tem so lahko naši igralci tekmo mirno pripeljali do konca. V zadnjih sekundah tekma pa so uspeli še izkoristiti igro z igralcem več in so zadeli za končnih 5:2 (podala sta Jošt Žibert in Tay Petronijevič Lepša, zadel pa je Martin Vahen).

Na preostalih tekmah je bilo najbolj zanimivo v Zalogu, kjer so domači šele po podaljšku s 4:3 premagali Bled. Sicer pa so Jeseničani 7:0 premagali Zagreb, Maribor je bil 11:2 boljši od Celja, KAC pa je s 6:1 premagal Triglav.

Tekmovanje se nadaljuje z nezmanjšanim tempom. Naslednja tekma je na vrsti že v soboto, ko v Tivoli prihajajo Zagrebčani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top