skip to Main Content
Kadeti so z zmago odprli tekmovanja v končnici

V sredo 15. februarja so se pričela tekmovanja v končnicah mlajših selekcij. Prvi so na led stopili naši kadeti. Kot tretje uvrščena ekipa rednega dela, so se pomerili z ekipo HDD Bled. Prva tekma je bila na sporedu v Tivoliju.

Naši so seveda v tekmo vstopali kot favoriti, a tekmo so bolje pričeli gostje. Že v prvi minuti so izkoristili malce nepazljivosti v naši obrambi in hitro vodstvo gostov je vse skupaj kar malce presenetilo. Tudi po tem prvem zadetku so bili gostje nevarni za morebitni drugi zadetek. V 7. minuti so naši morali prestati še kazen igralca manj na ledu, tu pa so se stvari pričele obračati v našo smer. Še med to kaznijo na Bruno Kuret izid izenačil, nekaj minut kasneje pa je nov zadetek, za prvo vodstvo naših, dosegel Tevž Žibert. Izid se je torej še sredi prve tretjine obrnil v smer, ki smo jo pričakovali, a gostje so se še vedno borili naprej, tako da višje prednosti naši niso mogli doseči. Kljub nekaterim izključitvam na strani gostov. Prva tretjina se je tako končala z 2:1 in rezultat je še vedno ostajal “živ”.

Tudi druga tretjina se je pričela podobno kot prva. Bolje so v tretjino zadrsali gostje. Na začetku so si pripravili nekaj priložnosti, a tokrat je naša obramba zdržala. Sredi tretjine se je pobuda počasi prevesila na našo stran in v 35. minuti so naši ponovno zadeli. Ian Petronijevič Lepša je naše popeljal v vodstvo s 3:1.

V tretji tretjini so gostje nadaljevali z borbeno igro, vseeno pa je kmalu postalo jasno, da preobrata oz. presenečenja ne bo. Naši fantje so dobro kontrolirali tekmo. Zmago je v 44. minuti z novim zadetkom potrdil Tevž Žibert, Tevž pa je tik pred koncem tekme dosegel še svoj tretji zadetek za končnih 5:1.

Prva tekma končnice je torej dobljena. Povratna in morebiti že odločilna tekma bo na sporedu v soboto. Sicer pa je v preostalih tekmah Slavija doma tesno premagala Celje z 2:1, HKMK Bled pa je na Jesenicah presenetil domačine z zmago 3:2. Tekma med Triglavom in Mariborom je bila prestavljena na naslednji teden.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top