skip to Main Content
Kadeti so z zmago izenačili rezultat v polfinalnem dvoboju

V torek 28. februarja je bila na sporedu druga tekma polfinala kadetov. V Tivoli so prišli igralci Slavije.

Avtor: Mitja Pipan

Že na prvi tekmi smo videli, da bo letošnji polfinalni dvoboj izenačen in zanimiv in tudi tokrat je bilo tako. Sicer na začetku tekmi niti ni izgledalo tako. Naši so odlično pričeli tekmo. Takoj so prevzeli pobudo. V 8. minuti je Tomaž Žun povedel naše v vodstvo z 1:0, nekaj minut kasneje pa sta s hitrima zadetkoma Janev Ognen ter Tevž Žibert naše povedla v visoko vodstvo s 3:0. Potekala pa je šele 11. minuta dvoboja.

Trener gostujoče ekipe je vzel minuto odmora, kar je naše nalete malce umirilo. Še vedno pa so bili naši boljši nasprotnik v polju. Na žalost pa se je sreča vseeno malce obrnila v prid gostom. V 15. minuti je sledil dokaj nenavaren strel na naša vrata. A plošček se je nerodno odbil, malce presenetil našega vratarja in pristal v mreži. Naše vodstvo je bilo še vedno visoko 3:1, se pa je odprlo upanje za goste, da vseeno pridejo nazaj v tekmo.

Druga tretjina se je pričela podobno kot prva. Naši so že po nekaj minutah dobili priložnost v igri z igralcem več. A sledila je napaka naših napadalcev, gostujoči igralec je krenil sam proti našim vratom in izid je bil znižan na 3:2. Še v isti minuti je nato Mark Škofic s strelom od daleč presenetil gostujočega vratarja in povišal naše vodstvo na 4:2. Izgledalo je, da naši igralci, kljub nekaj napakam, še vedno dobro kontrolirajo potek igre. A zbranost in sreča je bila v tem delu igre vseeno bolj na strani gostov. Že minuto kasneje so naši napadalci ponovno izgubili plošček in v protinapadu so gostje znižali na 4:3. V 32. minuti, pa so gostje v napadu plošček poslali pred naša vrata, ta pa se je od noge gostujočega napadalca odbil v našo mrežo in izid je bil izenačen na 4:4.

Avtor: Mitja Pipan

Tu se je tekma ponovno pričela in sledi o naši premoči ni bilo več. Igra je v nadaljevanju potekala dokaj izenačeno. Sicer so imeli naši fantje kmalu po izenačenju lepo priložnost za novo vodstvo, saj so za kratek čas na ledu imeli celo dva igralca več. A mreža gostov se tu še ni zatresla. Naši so vmes tudi zamenjali vratarja. Nato pa je v 38. minuti sledil malce nenavaden dogodek. Na vrsti je bil sodniški met v srednji tretjini. Sodniki so zapiskali konec menjavi, gostje pa so poizkušali menjati tudi po tem pisku. Sodnik je goste na to že nekajkrat prej opozoril in tokrat je moral gostujoči igralec na kazensko klop. Naši napadalci so začutili priložnost. Zbrali so se, pritisnili na gostujoča vrata in po minuti igre je Bor Rakun zadel za 5:4.

To je bil tudi končni rezultat druge tretjine. V zadnji tretjini pa nato zadetkov ni bilo več. Smo pa videli veliko akcij in zanimivih trenutkov. Posebej vroče je bilo v 50. minuti ko je moralo kar nekaj igralcev odsedeti kazen zaradi grobosti. Dve minuti pred koncem pa smo naši fantje že dvignili roke v zrak ob novem zadetku. A je sodnik (pravilno) ocenil, da plošček pri vratarju vseeno ni prečkal gol-črto. Vse skupaj pa je vseeno pomenilo, da so naši obdržali vodstvo iz druge tretjine in da gostje pravih priložnosti za izenačenje proti koncu tekme niti niso imeli.

Izid v zmagah je torej izenačen na 1:1. Sledi tretja tekma, ki bo na sporedu v soboto v Zalogu. Na drugem dvoboju pa je Bled ponovno premagal Triglav (tokrat s 3:2 v podaljšku) in sedaj Bled že kar malce presentljivo vodi v zmagah z 2:0.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top