skip to Main Content
Kadeti so z domačo zmago ubranili 5. mesto na prvenstveni lestvici

V soboto 15. februarja je bila na vrsti pomembna tekma za naše kadete. V Tivoli je prispela ekipa VSV. Redni del tekmovanja U-17 za državno prvenstvo se počasi končuje in ti zadnji dvoboji bodo odločali o končnem vrstnem redu pred končnico. Olimpija je pred tekmo zasedala 5. mesto, ekipa VSV pa ji je bila tesno za petami in zmaga na današnji tekmi je bila za ubranitev 5. mesta več kot potrebna.

Tekma je v uvodnih minutah potekala dokaj izenačeno. Nekaj več so bili pri ploščku gostje, a pravih priložnosti ni bilo. Po nekaj minutah so naši igralci pričeli pridobivati na pobudi in ko je že kazalo, da se bo tehtnica igre prevesila na našo stran je sledil hiter protinapad in gostje so v 7. minuti povedli z 1:0. Uvodni zadetek gostov sicer ni bil to kar smo si želeli, a naši igralci se niso zmedli. Napadali so še naprej in do konca tretjine so bili naši tisti, ki so narekovali tempo. Vendar naših zadetkov tu še ni bilo in ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom gostov 1:0.

V drugi tretjini se je občasni pritisk naših nadaljeval. A zares pravih priložnosti ni bilo. Po prvem delu druge tretjine so prišle na vrsto tudi prve izključitve. Te so bile sicer na obeh straneh, a dovolj, da so igro še dodatno poživile. V eni izmed akcij, ko so imeli naši igralca več na ledu, je tako prišlo na vrsto tudi izenačenje. Luka Čerenjak je podal do Taya Petronijevič Lepše, ta pa je lepo pred golom našel Nika Sečena in v 36. minuti je bil izid izenačen. Zadetek je dal našim krila in ti so še bolj napadli. A druga tretjina še ni bila čisto naša. V takšni odprti igri so v predzanji minuti do svoje priložnosti v protinapadu prišli tudi gostje in v 39. minuti so ti ponovno vodili z 2:1.

Naši so tudi v zadnji tretjini zaigrali napadalno. Nekaj minut so napadali, potem pa se jim je napadalnost izplačala. V 45. minuti je Bruno Kuret zaposlil v napadu Jošta Žiberta, ta pa je lepo zadel in izid je bil ponovno izenačen. Zadetek je našim igralcem dal dodatna krila in tokrat si ponovnega zaostanka niso več dopustili. V 50. minuti je Nik Sečen podal plošček do Gašperja Šubica, ki je prodrl po desni strani in pred nasprotnikovimi vrati spretno zadel za prvo vodstvo zmajev na današnji tekmi. Izid je bil 3:2. Naši igralci so napadali še naprej, vendar tudi gostje še niso rekli zadnje besede. V naslednjih minutah so gostje nekajkrat nevarno zapretili v protinapadu in Lan Kavčič se je moral močno potruditi, da je vodstvo ostalo na strani zelenih. V 55. minuti pa smo malce lažje zadihali. Karlo Marinkovič je podal do Gašperja Šubica, ki je bil ponovno najbolj spreten pred nasprotinikovimi vrati in Olimpija se je lahko veselila povišanja vodstva na 4:2.

To pa še ni bilo vse. Minuto kasneje je Jošt Žibert zaposlil Taya Petronijevič Lepšo, ki je z natančnim strelom zadel in povišal vodstvo Olimpije že na 5:2. Izgledalo je, da se ladja gostov potaplja. A ni še bilo čisto tako… Nekaj sekund v nadaljevanju tekme so namreč naši igralci storili prekršek za izključitev. Gostje so se odločili za zanimivo potezo in igro nadaljevali brez vratarja. 6 igralcev v belih dresih je pritisnilo na 4 igralce v zelenih in ni dolgo trajalo, da so gostje zadeli. Že po 8 sekundah igre z igralcem več je bil rezultat znižan na 5:3. Še v isti minuti pa so živci igralcev ponovno malce popustili. Prišli je do prerivanja in rezultat je bil, da so naši igralci ponovno nadaljevali z igralcem manj na ledu. Tokrat so se naši bolje branili a vseeno je naša obramba po minuti in pol klonila. S strelom od daleč so gostje izid v začetku 58. minute znižali že na 5:4. Časa za preobrat je bilo še dovolj. Gostje so seveda pritisnili, a niti igra brez vratarja, niti minuta odmora nista bila dovolj, da bi do novega zadetka prišlo in zmaga je na koncu vseeno ostala doma. Olimpija je premagala VSV z rezultatom 5:4.

Za naše zmaje redni del prvenstva še ni čisto končan. V soboto 22. februarja jih čaka še domača tekma z ekipo Maribor, a kar se tiče končnice je že vse odločeno. V končnici se bodo v četrtfinalu naši zmaji najprej pomerili z Jeseničani. Prva tekma bo na sporedu v torek 25. februarja, druga tekma v Tivoliju pa bo na sporedu v petek 28. februarja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme is lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top