skip to Main Content
Kadeti so z domačo zmago ohranili priključek z vrhom prvenstvene lestvice

V soboto 21. januarja je bila na vrsti nova tekma naših kadetov. V Tivoli so prispeli Jeseničani. V drugem delu rednega dela so praktično vse tekme točkovno pomembne. Morebiti je prvo mesto na lestvici že oddano Kranjčanom, a ostale tri ekipe se bolj ali manj enakovredno borijo za preostala tri mesta. Na eni strani bi se ekipe rade izognile Kranjčanom, ki so vsaj v rednem delu letošnje sezone, prikazali najbolj konstaktne igre, na drugi strani pa je prednost domačega igrišča, ki ga prinaša višje mesto na lestvici vedno privlačno. Kakorkoli že pričakovali smo zanimivo, izenačeno in borbeno tekmo. Točno takšna je tudi bila….

Tekma se je pričela dokaj izenačeno. Naši so bili sicer več pri ploščku, a povečini se je igra odvijala na sredini igrišča. Sredi tretjine so naši počasi pričeli prevzemati pobudo. Še posebej, ker so vmes gostje morali zdržati eno kazen z igralcem več. A zadetkov tu ni bilo in igra se je proti koncu tretjine z naše strani malce umirila. Nekaj nevarnih situacij smo takrat videli tudi pred našimi vrati, a mreže so ostale nedotaknjene in ekipi sta se na prvi odmor odpravili z nogometnim izidom 0:0.

V drugi tretjini se je tekma malce razživela. Videli smo bistveno več nevarnejših strelov. Nekaj časa so bili bolj nevarni naši, nekaj časa pa gostje. Naši so v tem delu srečanja zadeli celo okvir vrat. A rezultatsko so bili uspešnejši gostje. Že v začetku tretjine so zadeli. Plošček iz modre črte je malce presenetil našega vratarja, ki je nesrečno posredoval in plošček je našel pot v mrežo. To pa je, kljub ostalim priložnostnim na obeh straneh, bil tudi edini zadetek in tudi po koncu druge tretjine je bil na semaforju izpisal “nogometni” rezultat 1:0 za goste.

Naši kadeti so nato želeli pritisniti tudi v začetku tretje trejine. A to jim ni najbolj uspelo. Gostje so v prvih minutah igro dobro kontrolirali in v 46. minuti so izkoristili napako naše obrambe. Gostujoči napadalec je prišel sam pred naša vrata in zadel za 2:0. Kljub dokaj dobri igri je že začelo kazati, da bodo na tej tekmi gostje uspesnejši, ko se je “prebudil” naš prvi napad. Najprej je v 52. minuti Jaka Ščavničar Modic podal z leve strani pred gostujoča vrata, kjer je bil uspešen Gaber Poženel Belec. Že minuto kasneje pa so naši ponovno pritiskali. Gaber je podal za vrata do branilca Leva Lesarja, ta pa na drugo stran do drugega branilca Bruno Kureta, ki je ustrelil proti vratom in izid je bil izenačen.

Naša dva zadetka, si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Po tem zadetku so se gostje vseeno malce zbrali in našega naleta je bilo konec. Prave moči za dokončni preobrat ni bilo in sledil je podaljšek.

So se pa naši nato ponovno zbrali v podaljšku. V podaljšju smo ponovno mi narekovali tekmo. Čakali smo na pravo priložnost in tik pred koncem podaljška, je ta tudi prišla. Bruno Kuret je pridobil plošček v napadalni tretjini, podal do Bora Rakuna, ki je natančno zadel in izid je bil 3:2.

Zadnji zadetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Zmaga (po podaljšku) je tako ostala doma. “gneča” na prvenstveni lestvici je očitna. Na drugem mestu se nahaja Slavija s 6 točkami, naši so tretji s 5 točkami, 5 točk pa imajo tudi Jeseničani. V naslednjem krogu naši kadeti gostujejo v Kranju, zadnji krog pa prinaša domačo tekmo s Slavijo. Vse možnosti glede drugega, tretjega in četrtega mesta so tako še odprte.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistisko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico drugega dela prve skupine v selekciji u-17 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top