skip to Main Content
Kadeti so v Zalogu prišli do pomembne in zaslužene zmage

V soboto 19. septembra je bila na sporedu nova tekma v državnem prvenstvu kadetov. Naši fantje so “odpotovali” v Zalog. Zmaji so v prvem krogu doživeli grenak poraz po izvajanju kazenskih strelov doma proti ekipi KAC, Založani pa v prvem krogu niso stopili na led. Obetal se je nov  zanimiv mestni derbi.

Uvod v prvo tretjino je prinesel pobudo naših fantov, a ta pobuda je bila presekana že po nekaj minutah, saj je moral naš igralec na klop za kaznovane. Pravih nevarnosti v tej igri z igralcem manj ni bilo, a pobuda je bila izgubljena. Igra se je namreč nato nadaljevala bistveno bolj uravnoteženo. To pa je bila voda na mlin domačemu moštvu, katerega igralci so v 13. minuti izkoristili protinapad in povedli z 1:0. Po zadetku se je igra umirila. Videli smo občasne akcije pred enimi ali drugimi vrati. Vse skupaj pravih nevarnosti ni prineslo in prva tretjina se je končala z rezultatom 1:0.

Tudi na začetku druge tretjine so bili, kot na začetku prve, več pri ploščku naši igralci. Tokrat pa so pobudo obdržali, kar se jim je v 29. minuti obrestovalo. Prišlo je do gneče pred domačimi vrati in Aleksej Turšič je zadel za 1:1 (podajalca sta bila Martin Črepinšek in Karlo Marinkovič). Tudi po tem zadetku je rahla pobuda pripadala našim igralcem. Več igre smo videli pred domačimi vrati. A novih zadetkov ni bilo in tretjina se je končala z rezultatom 1:1.

Zadnjo tretjino so nato bolje pričeli domači. Po nekaj minutah izenačene igre je sledila naša izključitev. Domači so to zelo hitro kaznovali in s strelom od daleč povedli z 2:1. A naši so se kmalu vrnili v igro. Že po dobri minuti igre je sledil naš protinapad. Gaber Jovanovič Šorn je podal v sredino, Jošt Žibert pa je z natančnim strelom zadel in izid je bil izenačen na 2:2.

Z izenačujočim zadetkom so pobudo ponovno prevzeli naši igralci. Sledila je sicer naša izključitev, a rezultat se ni spremenil. V 56. minuti pa je bil izključen domač igralec in naši so to izkoristili. Luka Čerenjak je podal do Martina Črepinška. Ta je ustrelil na domača vrata. Domač vratar je plošček sicer zaustavil, a pred vrati se je nato najbolj znašel Nik Sečen in zmaji so povedli s 3:2. Do konca je bilo še slabih 5 minut. Domači so se pripravili na juriš na naša vrata. Naši igralci pa so po minuti igre domačim odvzeli plošček. Nik Sečen je sam zadrsal proti vratarju, podal na levo Aljažu Zupančiču, ki je podajo dobro izkoristil in vodstvo Olimpije se je povišalo na 4:2. Do konca tekme je bilo še nekaj več kot 3 minute. Domači so seveda pritisnili. Vmes je prišlo celo še do izključitve na naši strani, domača ekipa pa je iz vrat potegnila svojega vratarja. A novih zadetkov ni bilo in rezultat je ostal nespremenjen. Zmaji so zabeležili prvo zmago v sezoni. 4:2.

Na preostalih dveh tekmah so Blejčani premagali Celje s 4:2, Maribor pa je v Kranju s 3:2 premagal Triglav. Tekma med Celovčani in Jeseničani je bila prestavljena. Naši kadeti tekme nadaljujejo v soboto 26. septembra, ko je na sporedu domača tekma proti Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top