skip to Main Content
Kadeti so v Zagrebu zanesljivo osvojili nove 3 točke

8. januar je v novem letu prinesel prvi tekmovalni dogodek v ne-članski konkurenci.

Tekma v Zagrebu na papirju sicer ni sodila med najbolj zanimive tekme. Zagrebčani namreč dokaj zanesljivo držijo dno prvenstvene lestvice. A naši fantje pravih tekem že kar nekaj časa niso igrali.  Okoli božičnih ter novoletnih počitnic so imele mlajše selekcije nekaj prostih (tekmovalnih) dni, v zadnjih dneh pa se tekme prestavljajo zaradi zdravstvenih okoliščin. V nečlanskih kategorijah je bila zadnja tekma na sporedu 21. decembra, tako da je bila tekma v Zagrebu kar dobrodošla.

Ne smemo pozabiti, da so Zagrebčani svoje edine 3 točke osvojili pred kratkim, ko so doma presenetljivo premagali ekipo Jesenic. Vseeno pa se je kmalu po začetku tekme pokazalo, da se bo tekma odvijala tako kot smo pričakovali. Luka Banek in Ian Petronijevič Lepša sta s 3 zadetki (od 4) poskrbela, da so naši hitro, še v prvi tretjini prišli v vodstvo 4:0. Na domača vrata so sprožili 17 strelov, prejeli pa le 2. V srednji tretjini so sicer naši malce znižali tempo, so pa zato zopet “stopili na plin” v zadnji tretjini. Tekma se je končala z zanesljivo zmago naših 11:0.

Naši tako ostajajo pri vrhu prvenstvene lestvice. Bistveno težja tekma čaka naše naslednji vikend. Namreč na vrsti je tekma v Kranju pri 2-uvrščeni ekipi HK Triglav. Tekma bo na sporedu v soboto 15. januarja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top