skip to Main Content
Kadeti so v polfinalni seriji povedli z 2:1

V soboto 4. marca je bila na sporedu tretja polfinalna tekma med Slavijo in našo Olimpijo. Prvi dve sta se končali zelo tesno. Najprej so zmagali Založani, nato pa še naši. Tudi tokrat smo pričakovali težko, trdo in izenačeno tekmo. Nekaj časa je točno takšna tudi bila, nato pa so naši vseeno izkoristili svoje prednosti in zmagali…

Avtor: Mitja Pipan

Tekmo so bolje pričeli naši. Prevzeli so pobudo in pričeli z napadi na nasprotnikova vrata. To se je našim kmalu obrestovalo. Že v 5. minuti je Ian Petronijevič Lepša z natančnim strelom zadel in povedel naše v vodstvo z 1:0. Vendar se je igra naših po tem uvodnem zadetku kar malce umirila in domači so zaigrali bolj zbrano in bolj napadalno. Tako so nato tudi oni izkoristili eno izmed svojih priložnosti in v 13: minuti izid izenačili. Tekma se je v podobnem slogu nadaljevala, nato pa so naši tik pred koncem tretjine izkoristili napako domačih. Plošček je v tretjini Slavije pridobil Ian Petronijevič Lepša, ki je podal do Gaberja Belca Poženela. Ta je bil dovolj spreten, da je izkoristil ponujeno priložnost in iz bližine premagal domačega vratarja za novo vodstvo naših. 2:1 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini smo videli izenačeno igro. Nekaj več stelov na vrata so sprožili domači. A kljub temu zadetkov ni bilo in tekma se je z rezultatom 2:1 prevesila v zadnjo tretjino.

Avtor: Mitja Pipan

Uvodni del te tretjine je potekal v podobnem slogu kot igra v drugi tretjini, nato pa se je sredi tretjine rezultat pričel lomiti. V 47. minuti je moral naš igralec na kazensko klop. A namesto priložnosti domačih, smo videli klasično situacijo. Jaka Modic Ščavničar je prestregel plošček v obrambni tretjini, podal do Tevža Žiberta, ta pa je v hitrem protinapadu zadel za 3:1 v igri z igralcem manj. Nekaj minut kasneje je z modre črte domačega vratarja presenetil še Jernej Cerjak in s 4:1 se je ladja domačih počasi pričelo potapljati. Domači so seveda še napadali za preobrat, a je tekmo dokončno odločil Ian Petronijevič Lepša, ki je nekaj minut pred koncem dosegel še svoj drugi zadetek za končnih 5:1. Olimpija je torej na tretji tekmi polfinala kadetov zmagala.

Prav tako pa je zanimivo v drugem dvoboju. Uvodni dve tekmi so, kar malce presenetljivo, dobili Blejčani. Obe tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Na tretji tekmi pa so najprej povedli Blejčani, vendar je nato domači Triglav izid obrnil na 4:1. Vse je kazalo na zanesljivo zmago domačih, a so se gostje v zadnji tretjini vrnili v igro in izid izenačili na 4:4. Na odločilnih tekmah polfinala se po pravilih igrajo podaljški do prvega zadetka in ni izvajanja kazenskih strelov. Ekipi sta morala odigrati cela dva podaljška (po 20 minut), kjer nismo videli zadetka. Šele na sredini tretjega podaljška je padel zadetek za domače, ki so tako vseeno ohranili upanje, da v tej polfinalni seriji vseeno ne bo prišlo do presenečenja.

Torej Bled vodi proti Triglavu z 2:1, Olimpija pa proti Slaviji z 2:1. Četrti polfinalni tekmi bosta na sporedu v torek.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top