skip to Main Content
Kadeti so v podaljšku vnovčili svoje prednosti

V soboto 22. februarja, je bila na vrsti zadnje tekma naših kadetov v rednem delu sezone. V Tivoli je prispela ekipa Maribor. Tekma točkovno ni odločala o ničemer, je pa bila tekma dobra priprava za obe ekipi za prihajajočo končnico.

Ker tekma ni odločala o ničemer, sta lahko obe ekipi nastopili sproščeno. To se je pokazalo že takoj na začetku. Igra je bila odprta in hitra. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh. Pri tem so bili uspešnejši naši igralci. Že v 3. minuti je Nik Sečen podal do Anžeta Žežlja, ki je zadel nebranjeno mrežo in Olimpija je povedla z 1:0. Odprta igra se je nadaljevala tudi po prvem zadetku in kmalu smo videli že naslednjega. V 6. minuti sta kombinirala Luka Čerenjak in Anže Žeželj, spretno pa je pred vrati zadel Aleksej Turšič in vodstvo naših je znašalo že 2:0. Kmalu zatem pa je bila pobuda naših še večja, saj so imeli zmaji igralca več na ledu. Tu pa so bili naši nepazljivi. Mariborski igralci so ukradli plošček, zadrsali v hiter protinapad in v 12. minuti je bil izid znižan na 2:1. Zadetek je bil res malce nepotreben in nepričakovan, a pobude naših ni prekinil. Ti so še vedno napadali naprej, a naši strelci niso bili več tako natančni in učinkoviti kot na začetku tretjine in tretjina se je kmalu končala z rezultatom 2:1.

Tudi v drugi tretjini so naši igralci ohranili pobudo, a igra je bila tokrat vseeno malce drugačna. Veliko je bilo prekinitev, hkrati pa so tudi gostje vedno več prihajali do nevarnih situacij. Med drugim so gostje v tem delu igre zadeli okvir vrat. Nato pa so prišle na vrsto naše izključitve. Gostje so zadrsali celo z dvema igralcema več na ledu. Nekaj časa smo pritisk zdržali, ko pa je bilo razmerje igralcev na ledu 5-na-4, pa so gostje vseeno zadeli in v 28. minuti je bil izid izenačen na 2:2. Vrnitev gostov v igro naših podrla in nekaj časa smo gledali raztgano igro brez priložnosti. Šele proti konci tretjine se je pritisk naših zopet povečal, a zadetkov ni bilo in 2:2 je ostal končni rezultat drugega dela igre.

Tretjo tretjino so naši igralci pričeli z igralcem več. To sicer ni bilo dovolj, da bi naši igralci prevzeli vodstvo, je pa bilo dovolj, da so naši ponovno vzpostavili pobudo. Nato pa so prišle na vrsto izključitve. Sodniki so imeli kar nekaj dela. Najprej so se z dvema igralcema manj na ledu znašli naši igralci. Kmalu za tem pa so tudi gostje imeli na ledu dva igralca manj. A to novih zadetkov ni prineslo. Proti sredini zadnje tretjine je nervoza na ledu malce pojenjala in igra je zopet nekaj časa potekala brez izključitev. Igra je ponovno postala tekoča z več priložnostmi. A tokrat strelci niso bili razpoloženi in rezultat je ostal nespremenjen vse do konca zadnje tretjine.

Na vrsti je bil podaljšek. Ta pa ni trajal dolgo. Takoj po dobljenem uvodnem sodniškem metu so naši krenili v napad. Karlo Marinkovič in Jan Lan Matija sta podala. Plošček pa je pred vrata zapeljal Alex Kepic, ki je zanesljivo zadel in naši igralci so se lahko veselili zmage po podaljšku.

Rednega dela je sedaj konec in sledi končnica. Naši se bodo najprej pomerili z ekipo Jesenic. PRva tekma bo na Jesenicah v torek, povratna pa nato v petek v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top