skip to Main Content
Kadeti so v nadaljevanju prvenstva dosegli novo zmago in se tako že uvrstili v finale

V soboto 24.aprila se je po dolgem času nadaljevalo državno prvenstvo kadetov. Mladi igralci selekcij U-17 so bili kar nekaj časa brez tekem. Po prvotnem scenariju naj bi se v državnem prvenstvu v ligaškem tekmovanju pomerilo 9 moštev, od tega 2 avstrijski moštvi. A sedaj, ko lahko kadeti nadaljujejo prvenstvo, časa za dokončanje prvotno načrtovanega modela seveda ni več, tako da se državno prvenstvo nadaljuje zgolj s 7 slovenskimi moštvi. Pa še ta bodo do konca rednega dela odigrala le še 2 tekmi.

Rednemu delu nato sledi finale prvih dveh uvršenih moštev (3. in 4. uvrščeni ekipi igrata za 3. mesto, 5. in 6. uvrščeni ekipi pa igrata za 5. mesto). Časa za popravne izpite torej ni veliko. Na srečo so naši kadeti v uvodnih krogih na začetku sezone dobro izpolnili svoje cilje in se tako sedaj nahajajo na 1. mestu prvenstvene lestvice. Kot naslednji nasprotnik jih je čakala ekipa HK Triglav, ki se je pred nadaljevanjem nahajala na 6. mestu. Naši zmaji so imeli tako idealno priložnost, da si že v tem krogu dejansko zagotovijo nastop v finalu in točno to se je tudi zgodilo.

Domačin tekme so bili Kranjčani, vendar se je tekma odigrala v Tivoliju. Nekaj časa zadetkov na tekmi sicer nismo videli, nato pa sta še prvi tretjini vseeno sledila dva naša zadetka. Zadela sta Martin Vahen in Gaber Šorn Jovanovič. Prednost naših je bila tako že po prvi tretjini dokaj visoka. Tekma se je dokončno odločila v drugi tretjini. Kmalu so naši po zaslugi zadetka Tai Kontreca vodili že s 3:0. Gostje so sicer nato znižali na 3:1, a izkazalo se je, da je to zgolj častni zadetek domačinov oz. gostov. Do konca tretjine sta zadela še Karlo Marinkovič in Martin Črepinšek za visokih 5:1. V zadnji tretjini je z novim zadetkom končni rezultat 6:1 postavil Martin Vahen.

Na preostalih dveh tekmah so Jeseničani visoko premagali Celja s 13:1, Bled pa je bil z 11:5 boljši od Slavije.

Naši igralci so si z zmago že zagotovili nastop v velikem finalu. Na 2. mestu prvenstvene lestvice se trenutno nahaja Bled, na tretjem pa Maribor, ki bo tudi naslednji tekmec naših igralcev. Zadnje tekme rednega dela se bodo odigrale v torek 27. aprila. Tekma naših zmajev z Mariborom bo na ogled tudi v neposrednem prenosu na našem YouTube kanalu. Vabljeni na ogled!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top