skip to Main Content
Kadeti so v mestnem derbiju osvojili dve točki

V torek 27. novembra so kadeti odigrali nova srečanja v državnem prvenstvu. Igralci Olimpije so se pomerili s sovrstniki iz Zaloga, ki so pripotovali v Tivoli.

Pred tekmo se je ekipa Olimpije nahajala na 4. mestu prvenstvene lestvice z 18 točkami, ekipa Slavije pa je bila 5. s 16 točkami. Gre torej za dve dokaj izenačini ekipi in čakal nas je pravi mestni derbi.

V resnici je bil derbi res pravi derbi, vendar v prvi polovici tekme sploh ni izgledalo, da bomo videli zanimivo in izenačeno srečanje. V tem delu igre so prevladovali Zmaji. Že v prvi minuti je po desni strani prodiral Gašper Šubic. To sicer še ni bil preveč nevaren napad, je pa nakazal, da bodo igralci Olimpije igrali napadalno. Naslednja lepa priložnost je sledila v 5. minuti ko sta lepo kombinirala Nik Sečen in Mark Sever. Mark je nato prišel do strela pred vrati gostov, a zadetka tu še ni bilo. Uvodna napadalna igra Zmajev se je nato pričela malce umirjati, a to je v 10. minuti presekal Nik Pratneker Hatič, ki je s prodor prišel do nasprotnikovih vrat in zadel za 1:0.

Šele ta zadetek je goste malce predramil in po tem zadetku so tudi oni pričeli prihajati red naša vrata. Pritisk se je povečeval in še posebej so se morali naši igralci potruditi v obrambi med 13. in 15. minuto, ko so imeli gostje na ledu igralca več. A obramba je vzdržala in pobuda na ledu se je postopoma vrnila k domačim igralcem. Zmaji so tako v zadnjih minutah tretjine nekajkrat še nevarno zapretili, a zadetka tu še ni bilo in z 1:0 se je tretjina nato tudi končala.

Premoč Olimpije se je prenesla tudi v drugo tretjino. V 25. minuti so se Zmaji nahajali v napadalni tretjini. Nekaj časa so kombinirali, nato pa so gostujoči branilci že skorajda prišli do ploščka. To se ni zgodilo in po hitri kombinaciji Karlo Marinkoviča in Martina Vahena je plošček prišel v sredino, kjer je z močnim strelom Gašper Šubic povišal vodstvo Olimpije na 2:0. Veselje igralcev Olimpije je bilo seveda razumljivo, a še preden se je to prenehalo je samo 8 sekund kasneje v hitrem prodoru s sredine igrišča po spodnikovem metu z bekhend strelom zadel Jan Petelinkar (podal je Tay Petronijevič Lepša). 3:0 je bil v tistem trenutku že lepa prednost in po igri sodeč ni nič nakazovalo, da zmaga danes ne bi ostala doma.

A tekma je bila še dolga in izkazalo se je, da je za obrat še več kot dovolj časa. Sicer je takoj po tretjem zadetku sledilo še nekaj nevarnih napadov domačih igralcev, a pobuda je postopoma pojenjala. Kmalu je sledila izključitev na strani Olimpije. Prave nevarnosti za zadetek tu še ni bilo, so pa gostje lahko začutili, da morebiti vse še ni izgubljeno. V 31. minuti so tako uprizorili hiter prodor proti našim vratom. Akcijo je začel Roko Mandič, a večino dela je opravil Jan Čosič. Preigral je nekaj naših obrambnih igralcev in nato še vratarja in gostje so se lahko veselili svojega prvega zadetka.

Nekako počasna igra brez izrazitih priložnosti se je nadaljevala tudi po tem zadetku. In izkazalo se je, da je takšna igra gostom bistveno bolj ustrezala. Pravih priložnosti sicer nekaj časa ni bilo, nato pa je v 39. minuti v navidez nenevarni akciji kar naenkrat do ploščka prišel Vito Idžan. Sledila je podaja v sredino in kar naenkrat sta se dva gostujoča igralca znašla pred našim vratarjem. Podal je Jan Čosič. zadel pa Žan Špari Leben in vodstvo Zmajev je bilo znižano na 3:2.  S tem se je sicer tretjina nato tudi končala, a nakazalo se je, da bo tekma še zanimiva.

Zmaji so v zadnjo tretjino vstopili malce bolj napadalno. Kot da bi se zavedali, da lahko s preveč mirno igro enostavno prepustijo gostom preveč priložnosti. In res gostje, dokler so Zmaji igrali napadalno, pravih priložnosti niso imeli. A nato se je igra ponovno pričela umirjati in gostje so postajali nevarnejši. Že v 47. minuti se je tako gostom pojavila lepa priložnost, a v dveh strelih takrat še niso uspeli premagati našega vratarja Lana Kavčiča. Sicer so nato v 49. minuti lepo priložnost imeli tudi naši igralci. Jan Petelinkar je lepo podal naprej do Taya Petronijeviča Lepše. Ta je prodrl po levi strani, a njegov strel iz bližine je za las poletel nad vrati gostov. Je pa kmalu zatem sledila izključitev na strani Olimpije in je to bila priložnost, ki so jo gostje čakali. Gostje so pritisnili. Lan Kavčič je ubranil nekaj lepih strelov in že je kazalo, da se bodo igralci Olimpije ubranili. A 10 sekund pred iztekom kazni je nato vseeno padel zadetek. Najprej je strel Tomi Tomažiča naš vratar Lan Kavčič še ubranil, odbitek, ki je prišel do Žan Lebna Šparija je nato pristal v naši mreži in gostje so nekaj več kot 8 minut pred koncem srečanja izid izenačili na 3:3.

Tekma se je tu sicer malce razživela. Videli smo nekaj nevarnih “gneč” pred obema vratarjema, a v resnici nobena priložnost ni bila dovolj zrela in tekma se je z neodločenim rezultatom tudi končala. Čeprav je sledil podaljšek v igri 3-na-3, kjer praviloma vidimo veliko priložnosti, se je podaljšek odvijal podobno kot sama tekma. Borba in drsanje je bilo sicer prisotno, pravih priložnosti pa ni bilo. Tako tudi v podaljšku zadetka nismo videli in sledili so kazenski streli.

V prvem pari uzvajalcev nismo videli zadetka. Sledil je drugi par. Kazenski strel so prvi izvajali Zmaji. Na vrsti je bil Nik Pratneker Hatič. Zadrsal je proti vratom gostov in z atraktivnim trikom preigral vratarja. Domači so povedli z 1:0. Na drugi strani je bil neuspešen gostujoči napadalec in tekma je bila skorajda že odločena.

V tretjem paru je bil nato najprej neuspešen naš izvajalec, nato pa je bil na vrsti odločilen poizkus gostov. Izvajalec je bil Vito Idžan. Zadrsal je proti našemu vratarju in ga z lepo potezo preigral. Izid v izvajanjih kazenskih strelov je bil tako izenačen

Sledila so izvajanja dodatnih kazenskih strelov. Tokrat so bili prvi na vrsti gostje.

Še enkrat je poizkusil Vito Idžan. In še enkrat je bil uspešen. Na strani Zmajev je bil nato na vrsti Nik Pratneker Hatič. Nik je zadrsal proti gostujočemu vratarju. Uporabil je “trik”, s katerim je bil uspešen že pred tedni pri izvajanju kazenskih strelov proti Jesenicam in z novim atraktivnim zadetkom je bil izid ponovno izenačen.

V 5. seriji je za goste ponovno poizkusil Vito Idžan. V prvih dveh poizkusih je bil uspešen, v tretje pa ni šlo in Lan Kavčič je tokrat njegov strel zaustavil. Sledilo je še izvajanje na strani Zmajev. Tudi oni so se odločili, da še v tretje poizkusi Nik Pratneker Hatič. Nik je zadrsal. V prvih dveh poizkusih je bil uspešen s preigravanjem, tokrat pa se je odločil za strel še preden je pridrsal do vratarja. Strel je bil močan in neubranljiv in Olimpija se je lahko veselila zmage.

Na preostalih dveh tekmah so Blejčani s 3:2 premagali KAC, Triglav pa z 9:4 Celje.

Prvenstvo se za Zmaje nadaljuje že v soboto. V Tivoli prihaja ekipa Triglav.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top