skip to Main Content
Kadeti so v Kranju z zanesljivo zmago zaključili letošnje koledarsko leto

V soboto 28. decembra so bile na sporedu še zadnje letošnje (gledano v koledarskem letu) tekme v državnem prvenstvu kadetov (u-17). Zmaji so se odpravili v Kranj.

Foto: Marko Šubic

Kranjčani se v letošnji sezoni nahajajo bolj v spodnji polovici prvenstvene lestvice in tako je vloga favoritom pripadla našim hokejistom. Ti so vlogo več kot upravičili. Že v 4. minuti je Alex Kepic zmaje popeljal v vodstvo in tega vodstva naša ekipa do konca tekme ni več izpustila. Še več, dosegla je še kar nekaj zadetkov, na drugi strani pa je Lan Kavčič svojo mrežo ohranil povsem nedotaknjeno. Dvomi o zmagovalcu so bili več ali manj izničeni v 10. minuti, ko sta Nik Sečen in Jan Lan Matija dosegla dva hitra zadetka s katerima so naši zmaji pobegnili že na 3:0. Dokončno pa je bila domača barka potopljena v 36. minuti, ko sta sledila dva nova hitra zadetka zmajev. Strelca sta bila Karlo Marinkovič in Mauro Zupanič. V zadnji tretjini smo nato videli še 3 naše zadetke (2x je bil uspešen Jan Petelinkar, 1x pa Karlo Marinkovič), tako da se je tekma končala z rezultatom 8:0 za Olimpijo.

V derbiju kroga je Slavija s 4:0 premagala KAC s čimer je že kar malce pobegnila zasledovalcem na 1. mestu. Olimpija pa ostaja na 3. mestu. Sicer je Zagreb z 8:1 premagal Celje, tekma med VSV in Jeseničani pa v času pisanja tega prispevka še ni bila končana.

Naši tekme nadaljujejo v soboto 4. januarja, ko v Tivoli prihaja ekipa KAC.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top