skip to Main Content
Kadeti so v Kranju premagali vodilno moštvo

V soboto 28. januarja je bila na sporedu nova tekma naših kadetov. To je bila predzadnja tekma v rednem delu. Naši kadeti so se odpravili v Kranj. Kanjčani so si že pred koncem rednega dela priigrali vodilno mesto. Če temu dodamo še to, da v letošnji sezoni naši kadeti Kranjčanov še niso premagali, je naše fante čakala težka tekma. Res pa je, da so se naši tokrat v Kranj odpravili z več ali manj polno zasedbo. In to se je na koncu tudi poznalo…

Naši zmaji so tekmo dokaj dobro začeli. V prvih desetih minutah so postopoma prevzemali pobudo in bili vedno bolj nevarni pred domačimi vrati. Nato pa je pobudo presekala izključitev na naši strani. V igri z igralcem manj so se sicer naši dobro ubranili, a moment igre se je preselil na domačo stran. In nekaj minut kasneje se je to pokazalo tudi na rezultatu. Domači so povedli z 1:0. Po tem zadetku so naši sicer uspeli vzpostaviti ravnotežje. Proti koncu tretjine smo videli nekaj novih priložnosti za naše, a rezultat je ostal 1:0.

Drugo tretjino so bolje pričeli domači. V naletu v prvih nekaj minutah so zadeli tudi okvir naši vrat. To je trajalo do 5. minute druge tretjine, ko je Bruno Kuret dobil lepo podajo s katero je sam pridrsal pred domača vrata. Domači branilec ga je zaustavil s prekrškom in dosojen je bil kazenski strel. Bruno pri izvajanju sicer ni bil uspešen, a to je bilo dovolj, da se je moment igre zopet obrnil na našo stran. Naši so počasi ponovno pričeli prevzemati pobudo. A kljub pobudi pravih priložnosti na naši strani ni bilo. Sicer so naši fantje kar nekajkrat prišli v dober položaj, vendar zbranosti za izenačujoč zadetek ni bilo. Nato pa je v 35. minuti prišla priložnost v igri z igralcem več. Sicer takoj v začetku te kazni naši še niso bili nevarni, vendar je že v naslednji minuti sledila nova kazen na domači strani. Naša ekipa je vzela minuto odmora in naši so lahko napadli z dvema igralcema več v polju. Tu pa smo končno videli naš prvi zadetek. Plošček je zaokrožil med našimi v napadalni tretjini. Podala sta Lev Lesar in Ian Petronijevič Lepša. Z desne strani pa je bil natančen Tevž Žibert in izid je bil izenačen.

Tu se je igra malce razživela. Sledilo je še nekaj izključitev, tako da sta ekipi proti koncu tretjine igrale v igri 4 na 4. In tu smo videli nov zadetek naših zmajev. Ian Petronijevič Lepša je podal pred vrata do Bora Rakuna, ta pa je lepo podal nazaj do Bruno Kureta. Bruno je zadel in naši so vodili z 2:1. To je bil tudi končni rezultat drugega dela igre.

Tudi tretjo tretjino so malce bolj podjetno pričeli domači. Lovili so rezultat. A naša obramba je bila čvrsta. Hkrati pa so naši s hitrimi protinapadi silili domače v prekrške tako, da so lahko z občasnimi igrami z igralcem več dovolj dobro kontrolirali igre ter rezultat. Vseeno pa so domači vztrajali naprej in v zadnjih minutah so domači še enkrat pritisnili na naša vrata. Imeli so tudi igralca več v polju. Zadeli so okvir vrat, več pa ni šlo. Tekma se je dokončno odločila v 59. minuti, ko je Ian Petronijevič Lepša dobil plošček v naši tretjini, sam krenil v protinapad in zadel za 3:1. To je bil tudi končni rezultat tekme.

Naši so torej zmagali. Na drugi tekmi vodilne skupine pa je Slavija premagala ekipo Jesenic. S tem je že jasno, da je Triglav osvojil prvo mesto po rednem delu, Jeseničani so četrti. Slavija in Olimpija pa se bosta v zadnji tekmi rednega dela pomerili za 2. oz. 3. mesto rednega dela. Tekma bo na sporedu v Tivoliju naslednji teden.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico drugega dela v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top