skip to Main Content
Kadeti so v finalu povedli z 1:0 v zmagah

V nedeljo 2. maja je bila na sporedu prva tekma letošnjega finala v kategoriji U-17. V Tivoli je prispela ekipa z Bleda. Ekipi sta se v letošnji skrajšani sezoni enkrat že srečali. Takrat so v podaljšku zmagali naši zmaji. To je bila v resnici edina oddana točka v 7 tekmah rednega dela za Olimpijo.

Foto: Eva Brili Grebenar

Glede na rezultate rednega dela (in glede na prednost domačega igrišča) je vloga favoritov pripadala našim, glede na “tradicionalno” izenačenost teh dveh ekip, pa smo si lahko obetali zanimiv finale.

V tekmo so bolje vstopili naši igralci. Takoj so prevzeli pobudo. To začetno pobudo je po nekaj minutah sicer “presekala” izključitev našega igralca, a ko so nato naši zadrsali na ledu v polni sestavi, so se hitro zbrali in kmalu je prišel na vrsto tudi prvi zadetek. V 5. minuti je Aljaž Zupančič plošček oddal Ianu Petronijevič Lepši. Ta je nekaj časa iskal prostega igralca, nato pa lepo podal Tevžu Žibertu pred vrata, ki je zadel in Olimpija je vodila z 1:0. Vse je kazalo, da bo mo videli novo zanesljivo zmago naših, a ni bilo še čisto tako… Pobuda naših v naslednjih minutah ni prinesla novih priložnosti in borbeni gostje so to izkoristili. V 8. minuti so izkoristili svoj protinapad in izid je bil kar naenkrat izenačen. Ta zadetek je v naše vrste vnesel nekaj nervoze in v naslednjih minutah so bili gostje tisti, ki so imeli pobudo. Do konca tretjine se je potem igra nekako izenačila, a novih zadetkov ni bilo. Na prvi odmor sta ekipi odšli z izenačenim rezultatom 1:1.

Foto: Eva Brili Grebenar

V drugi tretjini so naši ponovno “stopili na plin”. V 23. minuti je po levi strani lepo prodrl Ian Petronijevič Lepša. Podal je do Karla Marinkoviča, ta pa je podal pred gol do Jošta Žiberta, ki zadel za 2:1. A z dobrim začetkom naših v 2. tretjini se tekma še ni prelomila. Gostje so vztrajali in v 27. minuti je bil izid ponovno izenačen. A tokrat so naši stvari postavili nazaj na svojo mesto še v isti tretjini. V 35. minuti je sledil podoben napad kot pri drugem zadetku. Tokrat je bil natančen Karlo Marinkovič in Olimpija je zopet povedla. V 39. minuti pa je Bruno Kuret lepo podal do Taya Petronijevič Lepše v napadu. Ta je prišel sam pred gostujočega vratarja in dosegel nov zadetek. Ekipi sta na drug odmor odšli z dokaj visoko prednostjo domačih 4:2.

V zadnji tretjini so gostje še enkrat pritisnili. A naši so dovolj dobro kontrolirali potek igre in do obrata ni prišlo. Prelomni trenutek se je bržkone zgodil v 55.minuti. Najprej so gostje v svojem napadu zadeli okvir vrat. Sledil je sodniški met v naši obrambni tretjini. Plošček so dobili naši igralci. Nik Sečen in Karlo Marinkovič sta kombinirala proti nasprotnikovim vratom, plošček pa je nato v gol potisnil Martin Črepinšek. Vodstvo naših se je povišalo na 5:2 in tekma je bila dokončno odločena. To je bil tudi končni izid tekme.

Finale se igra na dve dobljeni zmagi, tako da bo naslednja tekma mogoče že odločilna. Potekala bo na Bledu v četrtek 6.maja ob 18.15. Tekma bo na voljo na ogled v živem prenosu tudi na HokejTV. Vabljeni!

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top