skip to Main Content
Kadeti so v Celju zabeležili zanesljivo zmago

V soboto 21. decembra so po krajšem odmoru na led ponovno stopili kadeti. Nadaljevalo se je državno prvenstvo. Naši zmaji so se odpravili v Celje. Celjani se trenutno nahajajo na samem dnu prvenstvene lestvice in pričakovali smo malce lažje delo za naše zmaje.

Foto: Marko Šubic

Točno tako se je tekma tudi odvila. Že takoj po zaključku prve minute je zmaje v vodstvo popeljal Tay Petronijevič Lepša. Podal je Martin Vahen. Domači igralci so sicer nato v 4. minuti izid izenačili, a trajalo je le nekaj več kot minuto, da so naši igralci ponovno prešli v vodstvo. Ponovno je podal Martin Vahen, tokrat pa je zadel Luka Čerenjak. Dve minuti kasneje je Olimpija že vodila s 3:1, “piko na i” uspešni prvi tretjini, pa so naši igralci postavili v zadnji minuti, ko so povedli s 4:1.

Domačim igralcem se nič kaj bolje ni pisalo tudi v nadaljevanju. V drugi tretjini smo videli 6 novih zadetkov zmajev, v zadnji tretjini pa še 3, tako da se je tekma končala z zmago Olimpije 13:1.

S to zmago so se zmaji perbili na 3. mesto prvenstvene lestvice. Naslednja tekma naše igralce čaka v soboto 28. decembra. Takrat se zmaji odpravijo v Kranj. Sicer pa je na preostalih tekmah Maribor z 12:4 premagal Zagreb, VSV z 8:4 Kranj, v derbiju kroga pa je KAC s 3:2 premagal vodilno Slavijo, ki je na tekmi kar dvakrat vodila.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top