skip to Main Content
Kadeti so v Celju osvojili nove 3 točke

V soboto 25. septembra so svoje prvenstvo nadaljevali tudi kadeti (u-17). Naši fantje so odpotovali v Celje.

Tokrat so imeli zmaji, vsaj na papirju, malce lažje delo, saj je točkovno Olimpija v zadnjem obdobju bolj uspešna od svojih vrstnikov iz Celja. Zato so se naši na pot odpravili z malce pomlajeno ekipo. Priložnost za svoj prvi nastop v kategoriji kadetov so tako dobili tudi nekateri fantje letnika 2008.

Tekma se je pričela tako kot smo pričakovali oz. smo si želeli. Z uvodnima zadetkoma naših. V 4. minuti je po podaji Jerneja Cerjaka zadel Jaka Modic Ščavničar. Sledila je sicer izključitev na naši strani, a v igri z igralcem več je po podaji Iana Petronijevič Lepše zadel še Jan Petelinkar in naši so lahko tekmo nadaljevali z udobnim vodstvom 2:0. Naši igralci so bili močnejši v polju. Vrstnike iz Celja so recimo v prvem delu nastreljali celo s 17:5. A pri tem so se malce preveč sprostili in domači so lahko proti koncu tretjine izid znižali na 2:1. To pa ni bil končni rezultat. Na koncu so še enkrat zadeli naši. Po podaji Marka Škofica in Iana Petronijevič Lepše, je še en zadetek dosegel Jan Petelinkar.

V drugi tretjini je bila igra za odtenek bolj mirna. Sredi tretjine so najprej za 4:1 zadeli naši (podaja Ian Petronijevič Lepša, strelec pa Filip Rogač), nato pa so gol dosegli še domači in ekipi sta odšli na zadnji odmor z vodstvom zmajev 4:2.

Tekma je bila tu bržkone že odločena, a vseeno so naši igralci obdržali pobudo. V tretjem delu so nastreljali domače z razmerjem 17:4 (skozi celotno tekmo je bilo razmerje 50:15). In posledično smo videli še dva zadetka. Najprej je z igralcem manj na ledu zadel Tevž Žibert (podaja Ian Petronijevič Lepša ter Mark Škofic), čisto na koncu pa je po podaji Marka Škofica in Tevža Žiberta zadel še Jan Petelinkar. 6:2 je bil tudi končni rezultat tekme.

Naše kadete naslednja tekma čaka šele 9. oktobra. Takrat v Tivoli prihaja HKMK Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top