skip to Main Content
Kadeti so uspešno vrnili Mariborčanom za poraz v Tivoliju

V soboto 29. decembra so kadeti v letošnjem koledarskem letu še zadnjič stopili na led. Naši zmaji so se odpravili v Maribor na novo tekmo državnega prvenstva v kategoriji U-16.

Maribor se na prvenstveni lestvici sicer nahaja za našo ekipo. A spomnimo, da sta ekipi pred tedni medsebojno tekmo že odigrali in v Tivoliju so bili po podaljšku z 2:1 boljši igralci iz Maribora. Pričakovali smo lahko novo izenačeno tekmo.

In res je bila takšna. Začetek je sice pripadal Ljubljančanom. Z 1:0 so povedli že v 7. minuti. Strelec je bil Jan Petelinkar, podal pa je Tay Petronijevič Lepša. Zmaji so nato do konca tretjine ubranili še dve kazni in igri z igralcem manj na ledu. Tretjina se je tako končala z minimalnim vodstvom ekipe Olimpije.

Druga tretjina je bila podobna prvi tretjini. V 30. minuti je na 2:0 povišal Nik Pratneker Hatič. Sicer je nato sledil hiter zadetek domačinov, a proti koncu tretjine so Ljubljančani še dvakrat zadeli. V zadnjih dveh minutah je bil kar dvakrat natančen Martin Vahen (pri enem zadetku je bil podajalec Karlo Marinkovič). Rezultat po dveh tretjinah je bil že 4:1 za Olimpijo.

A tekma v tej točki še ni bila odločena. V zadnji tretjini smo videli kar 5 novih zadetkov. Dokaj hitro (v 42.minuti) so domači znižali na 4:2. Ko pa so v 47. minuti znižali že na 4:3, je tekma postala napeta in izenačena. V 51. minuti so si lahko zmaji malce odahnili, saj je Tay Petronijevič Lepša zadel za 5:3 (podajalca sta bila Martin Vahen in Jošt Žibert). A malce kasneje je že sledil nov zadetek domačih in tekma je bila ponovno dokaj izenačena pri vodstvu Olimpije s 5:4.

Tekmo je nato dokončno odločil nov zadetek zmajev. V 54. minuti je zadel Jan Petelinkar. Podala sta Tay Petronijevič Lepša in Nik Pratneker Hatič. Domači so seveda do konca tekme še poizkušali izid preobrniti. Pred koncem srečanja so poizkusili še z igro brez vratarja, a Olimpija se je vseh napadov ubranila in tekma se je končala z rezultatom 6:4..

Z novo zmago je bil zadovoljen tudi trener zmajev Ildar Rahmatullin: “Po visokem vodstvu sem sicer opozarjal ekipo, da tekma še ni bila končana in res ni bila. A z borbeno in dobro igro smo vodstvo ohranili. Čestitam fantom za dobro igro.

Na preostalih tekmah je Slavija premagala Triglav s 6:0, Bled pa je bil v dvojnem programu čez vikend dvakrat boljši od Crvene zvezde (enkrat 11:1, drugič pa 7:3).

S to zmago se Olimpija nekako samostojno nahaja na 4. mestu prvenstvene lestvice. Zasledovalci na 5. mestu (Triglav) že dokaj zaostajajo, prav tako pa je ekipa na 3. mestu (HD Hidria Jesenice) še vedno dokaj spredaj. Novo možnost za znižanje prednosti Jeseničanov bodo Ljubljančani imeli v naslednji tekmi, ki bo na sporedu v soboto 5. januarja. Takrat v Tivoli prihaja ekipa z Jesenic.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top