skip to Main Content
Kadeti so si zmago na Bledu priborili po izvajanju kazenskih strelov

V soboto 24,.septembra je bila na sporedu druga tekma državnega prvenstva kadetov. Tokrat so imeli naši težjo nalogo, kot v prvem krogu. Odpotovali so na Bled.

V prvi tretjini smo videli bolj previdno igro na obeh straneh. Domači so na naša vrata sprožili le 6 strelov, naši pa na njihova le 4. So pa pri tem vseeno bili uspešni domači in v 6. minuti so povedli z 1:0. V drugi tretjini so bili strelci bistveno bolj odločni. In tudi naši so malce prevzeli pobudo. Videli smo tudi nekaj izključitev, kar je igro na trenutke samo še poživilo. A zadetkov ni bilo in rezultat 1:0 je zdržal vse do konca druge tretjine.

So pa nato zadetki prišli na vrsto v zadnji tretjini. Že takoj na začetku je tretjino z izenačujočim zadetkov odprl Ian Petronijevič Lepša. Domači so sicer nato zelo hitro povedli nazaj na 2:1, a je Janev Ognen še v 43. minuti izid izenačil na 2:2. V prvih dveh tretjinah smo videli le en zadetev, v prvih dobrih dveh minutah zadnje tretjine pa kar 3. In zadetkov tu še ni bilo konec. Že v 48. minuti je Ian Petronijevič Lepša dosegel svoj drugi zadetek in prvič na tekmi Olimpijo povedel v vodstvo. Nato je sledilo nekaj težjih minut za naše igralce, ki so kar nekaj minut morali braniti svoj gol z igralcem manj na ledu. A ravno v takšni igri je Tevž Žibert dosegel nov zadetek za 4:2. Izgledalo je, da bo Olimpija tekmo zmagala že po rednem delu, saj je bilo do konca tekme samo še 7 minut.  A v 56. minuti je sledil nov zadetek domačih, 2 minuti pred koncem tekme pa še en in izid je bil ponovno izenačen. Do konca tekme časa za nove zadetke ni bilo in tekma se je končala z izidom 4:4.

V podaljšku so naši igralci nekajkrat poizkušali, a neuspešno, tako da so sledili kazenski streli. Že takoj v prvi seriji je bil uspešen Tevž Žibert. V drugi seriji so bili strelci neuspešni, v tretji pa so domači izenačili izvajanje kazenskih strelov na 1:1. Vendar so naši preko Jake Modica Ščavničarja v četrti seriji ponovno povedli in ker zadetkov do konca izvajanja kazenskih strelov ni bilo več, so se naši lahko veselili zmage.

Na preostalih tekmah je Slavija premagala Maribor s 7:1, Jesenice pa so kar s 15:0 premagale Celje. Naslednja tekma naše čaka čez teden dni v Kranju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top