skip to Main Content
Kadeti so šele po izvajanju kazenskih strelov zlomili odpor mestnih rivalov

V soboto je bila na sporedu nova tekma naših kadetov. Tokrat so v Tivoli prispeli gostje iz Zaloga. Na prvenstveni lestvici, se sicer naša ekipa nahaja višje in nekako smo si želeli novih točk. A vemo, da so mestni derbiji vedno zanimivi ter izenačeni in tudi tokrat je bilo tako.

Uvodni trenutku so sicer pripadali našim, ki so pričeli vzpostavljati pobudo. A gostje so to presekali s hitrim zadetkom v 2. minuti in začetni zalet naših je bil izničen. Gostje s tem zadetkom niso prevzeli pobude, so pa vnesli dovolj nesigurnosti v naše vrste, da prave igre naših v naslednjih minutah ni bilo. Gostje so to izkoristili in še z enim zadetkom v 10. minuti povedli že 2:0. Nič ni kazalo, da bi se lahko pobuda prenesla na našo stran, nato pa se je vseeno odprlo. Premik v našo smer je predstavljal zadetek v 16. minuti. Joc Bukovec je v napadu usmeril plošček proti vratom. Z nekaj sreče je plošček končal v mreži in Olimpija je bila ponovno v tekmi.

Naši so prevzeli pobudo. Ta pobuda se je nato prenesla tudi v drugo tretjino, ki so jo naši pričeli v igri z igralcem več. Videli smo kar nekaj dobrih poizkusov naših, a gostujoči vratar je bil vedno na mestu. Sicer se tudi gostje niso samo branili. Čakali so na svoje priložnosti in občasno so tudi oni zapretili našim vratom. A ob vseh teh priložnostih zadetkov v drugi tretjini ni bilo in rezultat 2:1 se je prenesel tudi v tretjo tretjino.

Na koncu druge tretjine smo na ledu videli nekaj nerzove, zaradi česar je morali nekaj igralcev na obeh straneh počivati. V zadnjo tretjino sta tako moštvi vstopili v igri 4:4, kar pa je bila v resnici prednost za naše. Naši so imeli nekaj dobrih priložnosti. V eni izmed takšnih je v protinapadu Gaber Belec Poženel zadel in izid je bil izenačen na 2:2. Nekako smo čutili in pričakovali da se bo sedaj tekma dokončno obrnila, a gostujoča obramba je bila še vedno močna in naši, kljub priložnostim niso mogli do vodstva. Nato pa je sledil manjši “hladen tuš”.  V enem izmed napadov gostujoče ekipe so bili naši malce nezbrani v naši obrambni tretjini in gostje so ponovno povedli. Naši so morali ponovno loviti zaostanek, tu pa je ospedje stopil naš prvi napad. Že čez minuto sta lepo kombinirala Tevž Žibert ter Ian Petronijevič Lepša in izid je bil z lepim zadetkom ponovno poravnan na 3:3.

Do konca smo nato še videli nekaj priložnosti, a redni del tekme se je vseeno končal z najbolj pravičnim izidom 3:3. V podaljšku pa so ponovno pritisnili naši. Več prostora na ledu in manj igralcev na ledu je bila očitno igra v kateri so imeli naši prednost. Naši so zadeli okvir vrat in si priigrali nekaj lepih priložnosti, a plošček ni želel v mrežo. Gostje so vzdržali in na vrsti je bilo izvajanje kazenskih strelov.

Prvi so pričeli gostje. V prvi seriji so bili najprej uspešni gostje, naši pa ne. V drugi seriji se je slika obrnila in z zadetkom Tevža Žiberta so naši izenačili na 1:1. Tudi v tretji seriji so bili naši bolj uspešni. Zadel je Bruno Kuret. V četrti seriji najprej gostje niso bili uspešni. Nato pa je bil na vrsti še naš napadalec. Jaka Ščavničar Modic je bil uspešen in izvajanja kazenskih strelov je bilo konec. Zmaga je ostala doma.

Naši so se s to zmago ponovno zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Nova tekma pa jih čaka čez teden dni, ko v Tivoli prihaja ekipa HKMK Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top