skip to Main Content
Kadeti so se že uvrstili v polfinale

Med našimi tekmovalnimi mladimi selekcijami, so kadeti prvi pričeli z zaključnimi boji.

Kot drugo uvrščeno moštvo rednega dela so naši v četrtfinalu lahko pričakovali, vsaj na papirju, malce lažjega nasprotnika. To je bila ekipa Team Zagreb.

Prvo tekmo so naši kadeti odigrali v Tivoliju. Tekma je bila na sporedu v sredo 2.marca. Naši kadeti so nastopili praktično v polni postavi, kar se je kmalu pokazalu tudi na rezultatu. Že v prvih sekundah tekme so naši dosegli prvi zadetek. Po sodniškem metu je po levi strani prodrl Ian Petronijevič Lepša in z natančnim strelom odprl rezultat na 1:0. Prevlada naših je bila praktično popolna, saj gostje v prvem delu na naša vrata niso sprožili niti enega strela. Na drugi strani pa so Martin Črepinšek (2x), Matic Perčič ter Joc Bukovec poskrbeli, da je Olimpija že v prvi tretjini prišla do visokega vodstva 5:0.

Igra se je nato v nadaljevanju umirila. Zmaji so predvsem posrkbeli, da je vodstvo ostalo visoko. Kmalu je bilo jasno, da je prva tekma odločena. Na koncu smo videli še zadetka Luke Baneka in Val Eneja Jenkota za končnih 7:1.

Druga tekma pa je bila nekaj povsem drugeja. Ekipa Team Zagreb je nastopila v dokaj drugačni postavi. Kar nekaj igralcev je bilo novih in to se je tudi poznalo. Prevlade naših zmajev ni bilo več. V resnici so celo domači bili tisti, ki so občasno prevzemali pobudo. Prvi del tekme se je odvijal na način, da so domači dvakrat povedli, obakrat pa je Tian Hebar s streli od daleč poskrbel, da je izid ostal izenačen. Nato je Martin Črepinšek v 28. minuti poskrbel za naše prvo vodstvo. A to ni pomenilo, da se je tekma obrnila v naš prid. Sledilo je novih nekaj minut naše nezbranosti in do konca druge tretjine so gostje ponovno prevzeli vodstvo s 4:3.

A naši na srečo niso popuščali. Takoj v začetku zadnje tretjine je Matic Perčič ponovno izenačil na 4:4. Nekaj minut kasneje pa so domači ponovno prešli v vodstvo in naši so morali ponovno loviti rezultat. Tokrat so več napadali in v 53. minuti je izenačenje uspelo Tevžu Žibertu. A ekipi sta bili dovolj izenačeni, da si nobena do konca tekme ni uspela priboriti prednosti in izid 5:5 je ostal nespremenjen do konca rednega dela.

Sledil je podaljšek. V končnici se podaljški igrajo na 20 minut. Tako smo gledali kar dolg podaljšek. V 10. minuti podaljška so naši igralci imeli priložnost v igri z igralcem več, a so se domači ubranili. Nato pa je v 74. minuti prišlo do končne odločitve. Tian Hebar je podal do Martina Črepinška, ki je sam krenil v napad po levi strani. Pridrsal je do vratarja, ga lepo ukanil in Olimpija se je lahko veselia zmage. Ta zmaga pa je pomenila hkrati tudi zmago v četrtfinalnem paru.

Pri drugih četrtfinalnih parih, so se tudi Jeseničani z 2:0 v zmagah uvrstili v polfinale. A polfinalni pari še niso znani. Namreč na preostalih dveh četrtfinalnih tekmah je izid v zmagah poravnan na 1:1 in bo potrebno do odločitve počakati do sredine prihajajočega tedna. Naše zmaje pa prva polfinalna tekma čaka v soboto 12. marca v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top