skip to Main Content
Kadeti so se z zmago na Bledu uvrstili v polfinale državnega prvenstva

V soboto 18. februarja, je bila na sporedu druga tekma četrtfinala končnice v prvenstvu u-17. Naši kadeti so se odpravili na povratno tekmo k ekipi HDD Bled. Glede na rezultate v rednem delu prvenstva, so naši fantje veljali za favorite v tem dvoboju. Tudi prvo tekmo v Tivoliju pred dnevi so naši dobili z dokaj zanesljivim rezultatom 5:1. A na tej tekmi se je videlo, da so tekme v končnici vseeno malce drugačne. Blejčani so pokazali dobro igro in vsaj nekaj časa je bil rezultat na tekmi v Tivoliju čisto odprt.

Zato so naši fantje tekmo na Bledu pričeli resno in odločno in to se je pokazalo tudi na rezultatu. Že v 8. minuti smo videli dva hitra zadetka naših. Najprej je zadel Jaka Ščavničar Modic, nato pa še Tevž Žibert. Kazalo je, da bo tokrat tekma hitreje odločena, a borbeni domačini so naše nalete ustavili. Po nekaj izključitvah na naši strani, pa so proti koncu tretjine uspeli celo zadeti in rezultat je bil z 2:1 po prvi tretjini še čisto odprt.

A razlika med ekipama je vseeno obstajala. V drugi tretjini so naši najprej dosegli dva nova zadetka. Enega je dosegel Tevž Žibert, drugega pa Ian Petronijevič Lepša. Če ne že prej, pa so naši nato končno zmago potrdili v zadnjih minutah druge tretjine, kot je za 5:1, svoj današnji 3 zadetek dosegel Tevž Žibert.

A ne glede na rezultat se domači niso predali. V 44. minuti so rezultat znižali na 5:2. V zadnji minutah igre pa smo videli še dva zadetka. Enega v mreži domačih (zadel je Tomaž Žun), drugega pa v naši mreži, tako da se je tekma končala z našo zmago 6:3.

Naše fante tako sedaj v polfinalu čaka ekipa Slavije. Slavija je prav tako z 2:0 v zmagah premagala ekipo Celja. Prva tekma bo na sporedu v soboto 25. februarja. V polfinalni seriji ekipe igrajo na 3 zmage.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogleda na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top