skip to Main Content
Kadeti so se uvrstili v veliki finale

V torek 7.marca je bila na sporedu četrta polfinalna tekma letošnjega državnega prvenstva. Tokrat so bili v dvoboju s Slavijo gostitelji naši zmaji. Tekme s Slavijo so bile vedno izenačene in težke. A vseeno je nekako kazalo, da naši zmaji prevzemajo pobudo v tem polfinalnem dvoboju. Prvo tekmo so sicer dobili igralci iz Zaloga, potem pa sta naslednji dve tekmi pripadali našim igralcem. Zadnja že z dokaj zanesljivo prednostjo.

Avtor: Mitja Pipan

Upali in pričakovali smo torej, da bodo naši pokazali in izkoristili svoje prednosti tudi na četrti tekmi in to se je tudi zgodilo. V prvi tretjini sta sicer ekipi nastopili dokaj previdno. Ni bilo veliko strelov na nasprotnikova vrata (razmerje 8:5 v našo korist). V takšni previdni in dokaj izenačeni igri, pa so bili vseeno uspešnejši naši. V 18. minuti je bil na vrsti sodniški met v naši napadalni tretjini. Sodniški met so naši dobili. Bor Rakun je posredoval plošček do Jerneja Cerjaka. Ta je sprožil strel proti vratom. Na poti pa je plošček preusmeril Jaka Ščavničar Modic in naši so povedli z 1:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V to tretjino sta ekipi vstopili bistveno bolj napadalno. V uvodnih minutah so to napadalnost prikazovali tudi naši igralci, nato pa so gostje počasi pričeli prevzemati pobudo. Postajali so vedno bolj nevarni in v 28. minuti je sledil strel z modre črte, ki je izid izenačil. To je igro na obeh straneh še dodatno pospešilo. Gostje so ohranili rahlo pobudo, a naši zmaji so vseeno dovolj dobro kontrolirali potem tekme in proti koncu tretjineje bila tekma ponovno povsem izenačena.

Avtor: Mitja Pipan

V zadnjo tretjino pa so ponovno bolje vstopili naši igralci. Pobuda se je stopnjevala in sredi trejine je padel tudi zadetek. Naši so si priborili plošček v napadalni tretjini, Lev Lesar je podal do Iana Petronijevič Lepše, ki je zadrsal pred vrata s strani in iz bližine premagal nemočnega gostujočega vratarja. Naši so zopet povedli z 2:1.  Igra je ostala na naši strani, vendar si naši niso uspeli priboriti višje prednosti, kar se jim je na koncu skorajda maščevalo. V zadnjih minutah so gostje pritisnili na naša vrata in naši igralci so bili nekaj časa “zaklenjeni” pred našimi vrati brez možnosti menjave. Po nekaj minutah obrambe so, že utrujeni, storili napako in plošček nepravilno poslali iz igrišča. Sledila je izključitev, to izključitev pa so gostje igrali še brez vratarja. V igri 6-na-4 so pritisnili na naša vrata in naši niso mogli več preprečiti zadetka gostov. Z natančnim strelom od daleč so gostje izid izenačili dobro minuto pred koncem tekme. Časa (in tudi moči) za nov zadetek ekipi nista več imeli in sledil je podaljšek.

V končnici se na odločilnih tekmah igra podaljšek po 20 minut s polnimi postavami. Na vrsti je bila torej praktično nova tretjina. V podaljšku sta ekipi zaigrali bistveno bolj previdno. Razumljivo, saj bi vsaka napaka pomenila že konec tekme. Posebej si tega niso želeli gostje. Videli smo 10 minut igre, nato pa je sledila odločitev. Gostje so zadrsali v napad. V obrambi je plošček ukradel Mark Škofic. Tega je prevzel Noah Vivoda, ki ga je posredoval do Tevža Žiberta. Ta je zadrsal v napad, lepo počakal na prazen prostor za strel in zadel za odločilnih 3:2.

Zmaji so se lahko veselili, saj jim je ta zadetek prinesel zmago na tekmi, s tem pa so zmaji tudi zmagali v polfinalnem obračunu. Znan pa je tudi že nasprotnik v finalu. To je presenetljivo HK MK Bled. V izenačenem dvoboju so Blejčani premagali Triglav. Vse tri prve tekme so se končale z neodločenim rezultatom in odločitvijo v kazenskih stelih oz. podaljšku. Na zadnji tekmi pa so Blejčani zmagali s 4:2. Prva tekma bo na vrsti v torek 14. marca.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top