skip to Main Content
Kadeti so samo še korak oddaljeni od naslova državnega prvaka

V petek 17. marca je bila na sporedu že druga tekma letošnjega finala v kategoriji u-17. Naši zmaji so odpotovali na Bled. Po uvodni zmagi v Tivoliju pred dnevi, so naši iskali priložnost za drugo zmago.

Avtor: Mitja Pipan

Tekma se je pričela dokaj previdno na obeh straneh. Strelov ni bilo veliko. Vsega skupaj le 13 (7:6 v korist domačih). A vseeno je nekako izgledalo, da naši dobro kontrolirajo potek tekme. In v 10. minuti se je to poznalo tudi na rezultatu. Tevž Žibert je v napadu podal do Iana Petronijevič Lepše, ki se je “sprehodil” skozi obrambo domačih in dosegel vodilni zadetek.

Podobno igro smo gledali tudi v drugi tretjini. Pri tem so naši na domača vrata sprožili samo 3 strele. A vseeno so bili rezultatsko tudi v tej tretjini bolj uspešni. Tevž Žibert je domačim igralcem odvzel plošček, ko so vstopali v našo tretjino. Plošček je prišel do Iana Petronijevič Lepše, ki je sam zadrsal v napad in na podoben način kot v prvi tretjini dosegel svoj drugi gol. Malce več akcij domačih smo nato videli prito koncu tretjine, ko so naši imeli na ledu kar dva igralca manj. A obramba je vzdržala. Tretjina se je končala z izidom 2:0.

Avtor: Mitja Pipan

Še vedno je izgledalo, da naši dovolj dobro kontrolirajo tekmo in da jo bodo mirno pripeljali do konca, a ni bilo čisto tako. Domači so obdržali napadalno igro iz konca druge tretjine in v začetku zadnje tretjine so bistveno bolj pritisnili na naša vrata. In to se je kmalu poznalo tudi na rezultatu. Po eni minuti igre so zadeli in izid je bil znižan na 2:1. To je domačim dalo zaleta in lahko so nadaljevali z napadi. In v 48. minuti je bil izid že izenačen. Na srečo so tu naši uspeli zaustaviti dodatne napade domačih. Sicer smo v nadaljevanju videli še nekaj nevarnih situacij pred našimi vrati, a izid se ni več spremenil. Proti koncu tretjine pa se je igra ponovno malce umirila. Ekipi sta se nekako sprijaznili s podaljškom.

Igra v podaljšku je bila zelo previdna. Nobena ekipa si ni želela privoščiti napake. Tako smo v celem podaljšku videli le dva strela na nasprotnikova vrata (oba so sprožili naši igralci). Zadetkov ni bilo in sledilo je izvajanje kazenskih strelov.

Zadržanost strelcev se je prenesla tudi v izvajanje kazenskih strelov. Prve tri strele domačih je naš vratar Gal Hebar ubranil. Naši tudi niso bili uspešni v prvih deh serijah, v tretji pa je zadel Ian Petronijevič Lepša. Do konca sta bili še dve seriji kazenskih strelov. V četrti seriji sta bila strelca prav tako neuspešna. Nato pa so domači izvajali še svoj peti kazenski strel. Tudi ta je bil neuspešen in naši so se lahko veselili zmage.

Zmaji so tako samo še eno zmago oddaljeni od naslova državnega prvaka. Priložnost, da serijo končajo bodo imeli že v torek v Tivoliju. Na sporedu bo tretja, morebiti že odločilna tekma.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top