skip to Main Content
Kadeti so s slabšo drugo tretjino na Bledu izgubili možnost za zmago

V soboto je bila na vrsti nova tekma za naše kadete (u-17). Tokrat so se odpravili na Bled. Naši kadeti so v tem obdobju zapadli v manjšo krizo, saj so na Bled odpotovali s popotnico dveh zaporednih porazov. Posledično so obstali na 5. mestu prvenstvene lestvice, kjer so vodilne ekipe že kar malce pobegnile. Nove točke na Bledu, ki je trenutno uvrščen višje od naših bi bile tako zelo dobrodošle, a te žal danes niso bile dosegljive…

Domači so svoj prvi zadetek dosegli že v 3. minuti. A zgodnje vodstvo domačih še ni bilo kritično. Naši zmaji se v uvodu tekme niso pustili zmesti. V 9. minuti je Tay Petronijevič Lepša po podaji Martina Vahna izid izenačil. V 12. minuti pa je Martin zadel, podal pa Tit Smolnikar in Olimpija je prevzela vodstvo. To vodstvo je trajalo vse do konca prve tretjine.

V drugem delu je najprej sledilo nekaj bolj nervoznih minut, kjer smo na obeh straneh videli kar nekaj izključitev. A zadetkov ni bilo. Je pa ta padel v 33. minuti, ko sta imeli obe ekipi na ledu polni postavi. Zadeli pa so domači in to je pomenilo izenačenje rezultata. Kmalu zatem je sledila nova izključitev na strani domačih in pomislili smo, da bi to lahko bila priložnost, da se naši fantje ponovno zavihtijo v vodstvo, a temu žal ni bilo tako. Celo obratno. Zgolj po 8 sekundah igra z igralcem manj, so domači napadalci izkoristili nepazljivost naših fantov in dosegli zadetek za vodstvo 3:2. To vodstvo pa je bilo nato ob naši izključitvi ob koncu druge tretjine povišano že na 4:2.

V tretji tretjini so svoj nalet obdržali domači. V 46. minuti so dosegli dva hitra zadetka in z rezultatom 6:2 se je bila tekma že skorajda odločena. Naši fantje so sicer nato vzpostavili ravnotežje in so se borili naprej. V 57. minuti je žarek upanja prinesel nov zadetek Olimpije. Podal je Gašper Šubic, zadel pa je Karlo Marinkovič. Kasneje pa smo videli še en zadetek v mreži domačih (podala sta Martin Vahen in Tay Petronijevič Lepša, zadel pa je Aleksej Turšič), a to je bilo 55 sekund pred koncem tekme, kjer časa za preobrat žal ni bilo več. Tekma se je tako končala z rezultatom 6:4.

Po tekmi je bil malce razočaran tudi naš glavni trener Ildar Rahmatullin: “Igramo dobro, potem pa na trenutke in na obdobje močno pademo v igri in dobimo nekaj zadetkov. Po današnjem prejetem zadetku z igralcem več na ledu se je tekma preobrnila“.

Sicer je na današnjih tekmah Slavija premagala Celja s 7:1, Jesenice pa Maribor s 3:1. Ostale tekme v času pisanja tega članka še niso bile odigrane. Naslednja preizkušnja za zmaje sledi čez teden dni. Takrat v Tivoli prihaja ekipa iz Celja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme lahko spremljate na tej povezavi.

Sicer lahko dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top