skip to Main Content
Kadeti so s porazom proti večnim tekmecem končali letošnjo sezono

V soboto 28. februarja so bila na sporedu povratna srečanja četrtfinala v kategoriji kadetov U-17. V Tivoli je prispela ekipa iz Jesenic. Jeseničani so na uvodni tekmi premagali Olimpijo 5:2 in so se z morebitno zmago spogledovali z uvrstitvijo v polfinale.

Tekma se za naše zmaje ni pričela tako kot so si želeli. V 3. minuti je naš branilec izgubil plošček na sredini igrišča, gostje so zadrsali v napad in sledil je zadetek. Gostje so povedli z 1:0. A tekma tu seveda še ni bila odločena. Kmalu je nameč sledila izključitev na strani gostov. Naši igralci so nekaj časa kombinirali. Nato pa je Jošt Žibert podal do Luke Čerenjaka. Ta je sprožil strel od daleč. Strel je gostujoči vratar ubranil, a pred vrati je odbitek v gol spretno potisnil Tit Smolnikar. V 7. minuti je bil izid izenačen. Uvodna zadetka sta igro malce poživila. V nadaljevanju smo videli nekaj več drsanja, a novih zadetkov to ni prineslo in prva tretjina se je končala z rezultatom 1:1.

Glede na to, da smo spremljali odločilno tekmo v končnici, je bila druga tretjina presentljivo mirna. Nekaj akcije je prinesla izključitev na strani gostov sredi tretjine. So pa zmaji v tem delu igrezadeli tudi okvir vrat. Seveda sta imeli ekipi tekom tretjine še nekaj priložnosti, a nič od tega zadetkov ni prineslo. Ekipi sta na zadnji odmor odšli z rezultatom 1:1.

Zadnjo tretjino so bolj odločno pričeli gostje. Takoj so napadli in si že takoj ustvarili nekaj lepih priložnosti. Prvo lepo priložnost je naš vratar Lan Kavčič ubranil. Drugo pa ne več… V 42.minuti je sledil strel od daleč. Gostujoči napadalec je pred našim vratarjem preusmeril smer ploščku in ta je končal v mreži. Gostje so vodili z 2:1. Časa za preobrat je bilo še veliko, a gostje so v naslednjih minutah dokaj uspešno kontrolirali potek igre. Počasi so gostje celo pričeli narekovati tempo.

Nato ja v 51. sledila še izključtev na naši strani. In tu je v resnici prišlo do preobrata. V igri z igralcem manj, so si naši igralci priigrali kar nekaj priložnosti. Še najlepšo je zamudil Gašper Šubic, ki se je znašel sam pred gostujočim vratarjem. Zadetka ni bilo, a naši zmaji so ohranili pritisk in takoj za tem je sledila izključitev na strani gostov. Prikazala se je priložnost za vrnitev v igro. Naši so pritisnili. V igri z igralcem več so zmaji zadeli okvir vrat, zadetka pa ni bilo. Pritisk naših je trajal še naprej. V zadnji minuti so naši ponovno zaigrali z igralcem več v polju. Ob izključitvi gostujočega igralca, pa so dodatno iz igre povlekli še svojega vratarja. V igri 6-na-4 je sledil pritisk in nova vratnica. Videli smo lepe priložnosti, a brez zadetka. Gostje so tako zdržali nas pritisk in so se lahko ob pisku sirene veselili uvrstitve v polfinale

Na preostalih srečanjih presenečenj ni bilo. V polfinale sta se zanesljivo uvrstili tudi ekipi Slavije in EC KAC. Malce več dela so imeli Blejčani z Mariborčani, a tudi oni so na koncu četrtfinale končali v dveh tekmah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top