skip to Main Content
Kadeti so redni del prvenstva zaključili na 3. mestu

V soboto 4. februarja, je bila na vrsti zadnja tekma rednega dela naših kadetov. Tekma ni bistveno vplivala na vrstni red rednega dela. Matematika je bila jasna. Če bi naši zmagali Slavijo, bi bili naši kadeti na 2. mestu, sicer pa bi 2. mesto pripadlo sovrstnikom iz Zaloga.

Naša ekipa je nastopila v dokaj okrnjeni sestavi. A vseeno so naši kadeti borbeno pričeli tekmo. Vsaj za odtenek so v prvi polovici prvega dela prevzeli nekaj pobude. A pravih priložnosti si naši niso pripravili. V drugem delu prve tretjine se je slika malce obrnila. Pobuda je bila malce bolj na strani gostov, a tudi oni pravih priložnosti niso imeli. Glede na to, da sta obe ekipi v prvem delu sprožili skupaj le 11 strelov (6:5) in glede na to, da skorajda zares tistih pravih priložnosti ni bilo, je bil nogometni rezultat 0:0 po prvi tretjini kar pravi.

Igra se je v drugem delu bolj razživela. Temu so prispevale tudi izključitve. So pa bile izključitve zgolj na naši strani. V prvi izključitvi so gostje uspešno zaključili svoj napad in povedli v 23. minuti za 1:0, v drugi izključitvi pa so bili naši branilci bolj uspešni. Še več. Sredi izključitve je Tevž Žibert ukradel plošček gostujočim igralcem, zadrsal proti vratom in zadel za 1:1. To je dalo našim nov zalet in po tem zadetku so naši prevzeli pobudo. To je se pokazalo tudi na rezultatu. V 32. minuti je kombiniral tretji napad. Povratnik v našo ekipo Noah Vivoda je podal do Lovro Pipana (ki je tokrat zaigral v napadu) in z natančnim strelom so naši prišli v vodstvo 2:1. To pa še ni bilo konec zadetkov v tem delu igre. Gostje so hitro izenačili, nato pa je proti koncu tretjine gostujočim igralcem še enkrat ušel Tevž Žibert in naše ponovno popeljal v vodstvo s 3:2.

V zadnji tretjini so malce več napadali gostje, naši pa so poizkušali kontrolirati igro ter rezultat. To jim je še kar dobro uspevalo. Nato pa je v 53. minuti gostujoči napadalec uspel pobegniti naši obrambi in v hitrem protinapadu so gostje izenačili. To je bilo za njih dovolj (tak rezultat jim je zagotavljal 2.mesto na prvenstveni lestvici), zato so se gostje postavili bolj v obrambo. A naši pravih priložnosti za ponovni zadetek niso imeli in igra se je prevesila v podaljšek.

V podaljšku so igro kontrolirali naši. S prodori so poizkušali načeti gostujočo obrambo. A ta je bila vedno na mestu in po podaljšku so sledili kazenski streli. Začetek kazenskih strelov je bil boljši za goste. V prvih dveh serijah so obakrat zadeli, naši pa so ostali brez zadetka. V tretji in četrti seriji sta nato naš vratar in strelec Žiga Kuhar sicer poskrbela, da izvajanja kazenskih strelov ni bilo kar takoj konec. A v zadnjem krogu naši niso bili uspešni in gostje so se lahko veselili zmage po kazenskih strelih.

Naši kadeti so tako na koncu osvojili 3. mesto po rednem delu prvenstva. Četrtfinalna srečanja bodo na sporedu 15. februarja. Nasprotnik naših pa še ni znan, saj vse tekme v spodnjem delu lestvice še niso odigrane.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico rednega dela vidite na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top