skip to Main Content
Kadeti so redni del končali z novo zmago in osvojenim prvim mestom

V torek 27. aprila je bila na vrsti zadnja tekma skrajšanega rednega dela državnega prvenstva selekcij U-17. Našo ekipo je čakala domača tekma z dokaj močno ekipo Maribora. A naši kadeti so si že pred samo tekmo zagotovili nastop v velikem finalu (tudi z prednostjo domačega terena).

Kljub temu pa so naši igralci tekmo vzeli resno. Že takoj od začetka so prevzeli pobudo. Ni dolgo trajalo in videli smo tudi prvi zadetek. V 3. minuti ga je dosegel Martin Črepinšek. Vendar je nato sledil kratkotrajen hladen tuš. Gostje so v protinapadu v 5. minuti zadeli za izenačenje in igra se je malce umirila. A vseeno je pobuda nekako ostala na naši strani in počasi so naši ponovno pričeli s svojimi napadi. Gostje se teh napadov niso mogli ubraniti in sledilo je nekaj naših zaporednih zadetkov. Dvakrat je zadel Tay Petronijevič Lepša, po enkrat pa Nik Sečen in Martin Vahen. Naši zmaji so odšli na prvi odmor z visoko prednostjo 5:1.

A tekma tu vseeno še ni bila končana. Naši fantje so v drugo tretjino vstopili manj zbrano. Verjetno je bila to posledica visokega vodstva in dejstva, da tekma v resnici za nas ni odločala o ničemer. Na drugi strani pa so se gostje borili za vstop v veliki finale (tja bi jih pripeljala zmaga na današnji tekmi). Kakorkoli že, v drugi tretjini so pobudo prevzeli gostje. Hitro so prišli do zadetka, kar jim je dalo le še dodatno energijo. V 26. minuti pa je bil izid znižan že na 5:3 in kar naenkrat je tekma postala zanimiva. Naši fantje so se sicer zbrali, tako da je bil nalet gostov zaustavljen, a igra je bila zelo izenačena. Priložnosti so se vrstile na eni in na drugi strani. Nekajkrat je naš vratar Jon Dukarič lepo posredoval in s tem preprečil še kakšen zadetek gostov.

Druga tretjina se je končala v vodstvom naših 5:3, z odprto in izenačeno igro pa se je pričela tudi tretja tretjina. In vse to je trajalo do 50. minute. Tu pa se je tekma dokončno prelomila. Gostje so naredili napako pri menjavi in naši so zadrsali v igro z igralcem več na ledu. To so izkoristili in Karlo Marinkovič je dosegel zadetek za 6:3. Do konca je bilo sicer še 10 minut, a gostom so tu pošle moči in volja. Tempo igre je potem zadetku padel in naši igralci so lahko mirno igro kontrolirali do konca srečanja. Vmes so še dvakrat zadeli, Martin Črepinšek za 7:3, na koncu pa še Martin Vahen v prazno mrežo za 8:3.

Na preostalih srečanjih so Jeseničani visoko premagali Bled z 10:1,, a Bled se je zaradi poraza Maribora vseeno uvrstil v veliki finale. Slavija pa je s 14:1 premagala Celje in se bo s Triglavom pomerila za končno 5.mesto. Maribor in Jesenice bosta odigrali srečanji za končno 3. mesto.

Sledi torej veliki finale. Po razporedu bi moral biti na vrsti v ponedeljek 3.maja, a morebiti bo tekma zaradi ostalih tekem premaknjena. O točnem terminu vas bomo seveda obvestili na naši spletni strani, vsekakor pa bo prva domača tekma na voljo na YouTube spletnemu prenosu. Že v naprej vabljeni k ogledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top