skip to Main Content
Kadeti so pričakovano dobili tekmo v Tivoliju

Selekcije U-17 so v soboto 21.septembra odigrale že svoje tretje letošnje prvenstveno srečanje. Za zmaje je bilo na vrsti malce lažje delo. V Tivoli je pripotovala ekipa Team Zagreb. Gre za eno izmed treh ekip, ki v letošnji sezoni še niso zabeležile točke, hkrati pa so Zagrebčani tudi edini, ki v letošnji sezoni še niso dosegli zadetka.

Zmaje je v tekmo tokrat vodil Andrej Hebar, saj je bil Ildar Rahmatullin z našimi starejšimi zmaji na U-20 EBYSL turnirju.

Tekma se je pričela v dokaj počasnem ritmu. Obe ekipi sta v tekmo vstopili previdno. Prvih 10 minut pravih priložnosti sploh nismo videli. Prvi streli so pričeli prihajati šele v drugem delu prve tretjine. Podatek o “zaspanosti” potrjuje tudi statistika izključitev, je v prvem delu ostala popolnoma prazna. Vseeno pa so zmaji uspeli mrežo gostov načeti že v tem delu. Čisto v zadnji minuti je v napad lepo prodrl Karlo Marinkovič. Ta je podal do Jana Petelinkarja, ki je povedel Olimpijo v vodstvo z 1:0.

Drugi del igre se je pričel s hitro izključitvijo na strani gostov. To je omogočilo našim zmajem, da so pritisnili na gostujoča vrata. Zadetka ni bilo, so pa naši igralci nekako vzpostavili bolj napadalno igro, ko v prvem delu igre. Celotna igra je postala hitrejša. Do svojih priložnosti pa so občasno prihajali tudi gostje. A naša obramba je bila na čelu z vratarjem Lanom Kavčičem zanesljiva. Nato pa je prišla 32. minuta. Naši so dolgo kombinirali, dokler ni Gašper Šubic plošček podal v sredino do Karla Marinkoviča. Ta pa je lepo na levi strani našel Jana Lan Matijo, ki je neubranljivo zadel za vodstvo 2:0. Takoj po tem zadetku so imeli sicer gostje lepo priložnost za znižanje rezultata, a naša obramba je tudi ta poizkus zaustavila in tekma je bila počasi odločena. Kmalu je sledil nov zadetek v mreži gostov. V 35. minuti je na podajo Luke Čerenjaka zadel Jan Petelinkar. 3:0 je bil tudi končni rezultat 2. dela igre.

Na preostalih tekmah so Jeseničani s 5:2 premagali Triglav, KAC je z 8:1 ugnal VSV, Bled pa je s 16:2 premagal Celje. Spomnimo, da je tekma med Slavijo in Mariborom bila odigrana že pred tedni z zmago Slavije. Prvenstvo se nadaljuje naslednjo soboto. Zmaji bodo tokrat gostovali v Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top