skip to Main Content
Kadeti so povedli v finalnem dvoboju

V torek 14. marca je bila na vrsti prva finalna tekma letošnjega prvenstva v kategoriji u-17. V Tivoli so pripotovali Blejčani. Glede na razpored po rednem delu bi lahko rekli, da je finale malce presenteljiv. V finale sta se namreč uvrstili 3. in 5. ekipa rednega dela. A obe ekipi sta proti koncu letošnjega prvenstva dejansko prikazali najboljšo formo in sta zasluženo v finalu.

Avtor: Mitja Pipan

Naši zmaji so hoteli že na prvi tekmi izkoristiti prednost domačega terena in povesti v zmagah z 1:0. In to jim je tudi uspelo…

Že v prvi tretjini so naši prevzeli pobudo. Ta sicer ni bila popolna. Ekipi sta se na začetku tekme bolj “tipali”. A vseeno so naši povedli že v tem delu. V hitrem protinapaju je Pavel Trobiš podal do Tomaža Žuna, ki je zadel za 1:0. V drugem delu je bila tekma podobna. Videli smo malce več akcij pred obema vratarjema in posledično smo v tem delu videli dva zadetka. Najprej so v 32. minuti zadeli naši. Bruno Kuret je sprožil močan strel z modre črte. Strel je za malenkost zgrešil vrata in odbitek je prišel do Tevža Žiberta. Ta je lepo počakal na pravi trenutek in sprožil strel. Vratar je strel skorajda ubranil, a je plošček nato vseeno prečkal gol-črto. Naši so povedli z 2:0. A kot rečeno so bili občasno pred vrati nevarni tudi gostje. In proti koncu druge tretjine so tudi oni izkoristili svojo priložnost. V hitrem protinapadu so zadeli za 2:1. Tekma je ostala odprta.

V zadnji tretjini pa so gostje bolj pritisnili na naša vrata. Naš vratar Gal Hebar je prejel malce več strelov kot v prejšnjih tretjinah. A naša obramba je napade vzdržala in zmaji so kljub vsemu dokaj dobro kontrolirali potek tekme. Ta je bila več ali manj odločena v 50. minuti. V protinapad je krenil cel naš prvi napad. Gaber Poženel Belec je podal do Iana Petronijevič Lepše, ta pa na drugo stran do nepokritega Tevža Žiberta. Ta je dosegel svoj drugi zadetek za vodstvoj naših s 3:1.

Rezultat se do konca tekme ni več spreminjal in naši so se lahko veselili prve zmage. V finalni seriji ekipi igrata na 3 dobljene tekme. Naslednja tekma je v soboto na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top