skip to Main Content
Kadeti so ponovili odlično igro iz prejšnjega kroga

V soboto 30. novembra je bil na sporedu nov krog v tekmovanju državnega prvenstva selekcij U-17. V Tivoli je prispela ekipa KAC. Ekipa KAC je na lestvici višje uvrščena ekipa, tako da smo lahko pričakovali težko tekmo. A naši zmaji so v tekmo vstopili s popotnico zmage proti ekipi Jesenic v prejšnjem krogu, tako da smo bili lahko optimisti. In izkazalo se je, da je optimizem upravičen.

Obe ekipi sta tekmo pričeli dokaj odprto. Že v prvih minutah smo videli nekaj strelov na obeh straneh. Po uvodnih minutah se je igra malce umirila, a igra je bila še vedno odprta. V 9. minuti so bili v napadu naši igralci. Kombinirala sta Karlo Marinkovič in Jan Petelinkar, do ploščka pa je v gneči pred gostujočim vratarjem prišel Gašper Šubic. Gašper je bil zbran in z zadetkom iz neposredno bližine, je Olimpijo pripeljal v prvo vodstvo. Vodstvo, ki ga naši igralci nato niso izpustili iz rok vse do konca tekme. Po prvem zadetku so naši igralci prevzeli pobudo. Sledilo je nekaj lepih priložnosti. V 16. minuti so se zmaji znašli na ledu celo z dvema igralcema več. Te prednosti sicer niso izkoristili, so pa zato izkoristili svojo priložnost v 19.minuti. Martin Vahen je podal pred vrata, tam pa je z močnim in natančnim strelom vodstvo na 2:0 povišal Karlo Marinkovič.

V drugi tretjini so na začetku pritisnili gostje. Iskali so zadetek za priključek. A tega ni bilo. Po nekaj minutah so naši zmaji vzpostavili ravnotežje in zopet smo videli enakovredno igro. V takšni igri pa so bili ponovno boljši naši igralci. V 31. minuti je sledil strel z modre črte. Strel je sprožil Bruno Kuret, ki mu je plošček pred tem podal Jan Lan Matija. Strel je gostujoči vratar ubranil, a odbitek je v mrežo spretno pospravil Gašper Šubic in Olimpija je vodila že s 3:0. Tu pa so se igralci Olimpije malce zaustavili. Sledil je hiter odgovor. Že praktično v naslednjem napadu je podobno po odbitku gol zadel gostujoči igralec in rezultat je bil znižan na 3:1. Minuto kasneje pa je prišlo še do izključitve na naši strani, kar so gostje ponovno izkoristili. V 35. minuti je bil tako rezultat kar naenkrat 3:2. Na srečo pa so se naši igralci tu zbrali in preobrata ni bilo. Naleti gostov so pojenjali, hkrati pa je nato prišlo še do izključitve na njihovi strani, tako da so naši igralci dokaj mirno tretjino pripeljali do konca.

V zadnjo tretjino so naši fantje vstopili z igralcem več na ledu, saj je bil proti koncu druge tretjine izključen gostujoči igralec. To so izkoristili, da so takoj vzpostavili pobudo. Zadetka v času igre z igralcem več niso dosegli, so pa obdržali pobudo in v začetku 43. minute smo videli nov zadetek. Podala sta Nik Sečen in Anže Žeželj, v gneči pred vrati pa je bil za svoj zadetek najbolj spreten Martin Vahen. Vendar tekma v tej točki še ni bila čisto odločena. Kmalu za tem je bil namreč izključen naš napadalec. Gostje so pritisnili. Zadetka ni bilo, a tudi v igri s polnimi ekipami so imeli gostje nekaj priložnosti. Vendar je mreža našega vratarja ostala nedotaknjena in igra se je počasi umirila. V 55. minuti sta kombinirala Martin Vahen in Anže Žeželj. Ta je podal plošček do Nika Sečena, ki je z leve strani sprožil močan strel. Gostujoči vratar je plošček sicer skorajda ubranil, a ta je nato vseeno končal v mreži. Olimpija je vodila s 5:2. V 58. minuti je prišlo do nove izključitve na naši strani. To je bila še zadnja preizkušnja za naše branilce. Nekaj priložnosti so gostje imeli, a zadetka ni bilo in tekma je bila praktično odločena. Zmagovalec je bil določen, ne pa tudi končni rezultat. V zadnji minuti je sledila nova lepa kombinacija pred gostujočimi vrati. Podala sta Jan Petelinkar in Karlo Marinkovič, za končnih 6:2 pa je zadel Gašper Šubic.

Na preostalih tekmah je Beljak premagal Celje s 5:0, Slavija je z 12:2 premagala Zagreb, Maribor pa je s 6:1 premagal Jesenice. Ekipa Olimpije ostaja na 5. mestu prvenstvene lestvice, a sedaj so razlike z višje uvrščenimi ekipami že zelo majhne. Te se lahko v naslednjih krogih še zmanjšajo, saj za naše zmaje sledi nekaj potencialno malce lažjih tekem. Prva je na sporedu v soboto 7.decembra, ko v Tivoli prihaja Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top